اجرای یونولیت سقفی و همچنین اجرا یونولیت دیواری ، ایمنی و سلامت سازه های ساختمانی را تضمین کرده و زیبایی به ساختمان می بخشد. از آنجایی که نکات اجرایی یونولیت و همچنین الزامات اجرا یونولیت در نحوه اجرای یونولیت بسیار مهم است و کیفیت ساختمان را دچار تغییر قرار می دهد، در ابتدا باید اجرای این یونولیت ها بر اساس استانداردهای جهانی باشد. ما در ادامه این مقاله در خصوص نحوه اجرای یونولیت سقفی و دیواری مطالبی را بیان خواهیم کرد، برای اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
آشنایی با یونولیت سقفی و دیواری
یونولیت، یا همان پلاستوفوم، آکاسیف، و پلی استایرن انبساطی، یک ماده بسیار سبک و متخلخل است که از استایرن مونومر ساخته میشود. این مواد به دلیل وزن کم و خواص عایق در مقابل صدا و حرارت، در صنایع مختلف به کار میروند.
یکی از کاربردهای اصلی یونولیت، استفاده آن در صنعت ساختمانسازی است. در این صنعت، یونولیتها عموما در مراحل اجرا یونولیت سقفی و اجرا یونولیت دیواری استفاده میشوند، که به ترتیب به آنهایی که در سقف و دیوار استفاده میشوند، یونولیت سقفی و یونولیت دیواری میگویند. تفاوت بین یونولیت سقفی و یونولیت دیواری، علاوه بر محل استفاده، در ابعاد آنها نیز مشهود است.
اجرا یونولیت سقفی برای اجرای سقف تیرچه استفاده میشود. این مواد به دلیل وزن سبکتر نسبت به بلوکهای سیمانی و سفالی، و همچنین خواص عایق، به سرعت جایگزین این مصالح شدند. بلوکهای یونولیت سقفی، بسته به نوع تیرچه، ابعاد مختلفی دارند، اما بهطور متوسط اندازه آنها ۲۰*۵۰*۲۰۰ میلیمتر است.
به عبارت دیگر، یونولیت دیواری، یا همان ورق یونولیت، برای اجرای دیوارها و عایق کردن آنها در برابر صدا و حرارت استفاده میشود. تفاوت اصلی بین یونولیت سقفی و یونولیت دیواری در ضخامت و کاربردهای آنها است. یونولیت دیواری باید نازک باشد و تنها برای پوشش مصالح دیوارها استفاده شود. ابعاد استاندارد یونولیت دیواری ۲ در ۱ متر است و ضخامت آن معمولا از ۱ تا ۱۵ سانتیمتر یا بیشتر است.
اجرا یونولیت سقفی
بهطور عمومی، روشهای نصب و اجرا یونولیت سقفی بسته به شرایط آب و هوایی و ویژگیهای فیزیکی و ظاهری متفاوت است. به همین دلیل، دستورالعملهای مختلفی برای نصب و اجرای یونولیت سقفی وجود دارد.
یکی از موارد حیاتی در مراحل نصب و اجرا یونولیت سقفی، ضخامت ورق یونولیت است. بلوکهای یونولیت پلی استایرن که در سقف استفاده میشوند، دارای قطر بزرگی هستند. بنابراین، ابعاد و ضخامت یونولیت بسیار حیاتی است. همچنین ارتفاع سقف در اجرا یونولیت سقفی تاثیر بسزایی دارد.
برای اطلاع از قیمت یونولیت کلیک نمایید.
مراحل نصب یونولیت سقفی
مراحل نصب و اجرا یونولیت سقفی به شرح زیر است:
🔶 در ابتدا، بافت شبکههای فلزی انجام میشود. در این مرحله، شبکههای فلزی با استفاده از مفتولهای مقاوم با ضخامتهای ۵، ۲، ۴ و ۳ میلیمتر، طول ۳ و عرض ۱ متر بافته میشوند.
🔶در مرحله بعد، یونولیتها در ضخامتهای لازم و با توجه به ابعاد شبکههای فلزی بافته شده برش داده میشوند. سپس، مرحله قرارگیری یونولیتها فرا میرسد.
یونولیتها بین شبکههای بافته شده قرار میگیرند و توسط مفتولهای مورد نیاز یا سیم آرماتوربندی به یکدیگر متصل میشوند.
فاصلهشان از یکدیگر معمولا ۵، ۷ و ۱۰ سانتیمتر است. در مرحله پس از آن، نوبت به قرار دادن قطعات پانلها میرسد. این قطعات کنار یکدیگر قرار میگیرند. در نهایت، با توجه به نقشه و ابعاد مورد نظر، توسط بستهای مخصوص به یکدیگر متصل میشوند.
🔶در مرحله آخر پس از نصب تمامی پانلها، قاب درب و پنجره، انجام کارهای تاسیساتی و بتنریزی صورت میگیرد به منظور اطمینان از تکمیل عملیات که این کار به صورت دستی و یا ماشینی می باشد.
ویژگیهای سقف تیرچه یونولیت
به دلیل دارا بودن پلیمر عایق در برابر صوت و حرارت، از اهمیت بسزایی در صنعت ساختمان و تولید بلوکهای سقفی و دیواری و پانلهای سهبعدی برخوردار است. همچنین از این محصول در سردخانه ها و یخچال های صنعتی به عنوان عایق برودتی استفاده می گردد.
کاربردهای دیگر آن شامل استفاده در انواع بستهبندیها به عنوان ضربهگیر، و استفاده از بلوکهای سقفی از نوع پلیاستایرن منبسط شده میشود، با شرط رعایت مواردی مانند ایمنی در مقابل آتش، شکل هندسی، مفاومت مصالح و …
شما می توانید از یک بلوک یونولیتی به جای استفاده حدود ده بلوک سفالیدر مصرف بتن و تریچه صرفه جویی نمایید.
همچنین ایم محصول دارای کیفیت بالا و به خوبی به خاک و پسب نیز می چسبد.
این محصول در هنگام تولید و نصب، حمل و نقل، ضایعات و پرتی را ندارد. سرعت نصب سقف را افزایش میدهد و اجرای آن را آسانتر میسازد.
در مصرف آب صرفهجویی صورت میگیرد. به دلیل حملونقل آسان، در هزینه حملونقل صرفهجویی میشود.
باعث می شود سقف سبک تر شده و همین امر در زمان زلزله باعث خسارت کمتری از پرتاب مصالح به وجود می آورد.
این محصول در هنگام آتشسوزی دود نمیکند. مصرف فولاد را کاهش میدهد. در قالببندی صرفهجویی صورت میگیرد. یونولیت تا حد زیادی از سرما، گرما و رطوبت نیز جلوگیری می کند.
برای اطلاع از آیا یونولیت ضد آب است؟ کلیک نمایید.
اجرا یونولیت دیواری
اجرای پنلهایتری دی دیواری پنلهایتری دی دیواری ممکن است دارای انواع مختلفی از پنلهای باربر و غیر باربر باشند.
نصب و اجرای یونولیت دیواری شرایط خود را دراد ولی برای نصب و اجرای دیوارهای پیش ساخته شما می توانید از نصب آسان و مشابه هم استفاده نمایید.
به عنوان مثال برای نصب پنلهایتری دی غیر باربر، باید مراحلی همچون رسم خطوط محیطی صفحه تراز، نصب میلگردهای انتظار، پروفیلبندی یا فریم کشی دور بازشوها، اتصال پنلها به میلگردهای انتظار، نصب مش اتصال همپوشان، جاگذاری تاسیسات الکتریکی و مکانیکی و در نهایت بتن پاشی یا شاتکریت به صورت منظم و مرتب انجام شود.
مراحل نصب یونولیت دیواری
بطور کلی، نصب و اجرا یونولیت دیواری یک فرآیند بسیار ساده است که نیاز به هیچگونه تخصص خاصی ندارد. حتی افراد عادی هم میتوانند با رعایت دقیق نکات و قواعد مورد نیاز، این کار را انجام دهند.
🔷 برای اجرا یونولیت دیواری، ابتدا باید محل نصب آنها توسط ابزارهای مهندسی مشخص شود.
🔷 سپس، با استفاده از ریسمان برای جانمایی سوراخها، میلگردهای انتظار عمودی و افقی در تمامی بخشهای ساختمان نصب میشوند.
🔷 در مرحله بعدی، Panelها در یکی از گوشههای دیوار نصب شده و با استفاده از وسایلی همچون تراز و شاغول تنظیم میشوند.
🔷 بعد از آن، میلگردهای انتظار طرف دیگر سازه در محل خود نصب میشوند و در نهایت، میلگردهای متصلکننده پنلها و مشهای تقویتکننده نیز نصب میشوند.
🔷 سپس، با انجام مراحل تاسیساتی و عبور لولههای آب و برق از پنلها، با استفاده از شاتکریت، پوشش بیرونی پنلها با بتن پوشش داده میشود.
🔷 در انتها، تمامی میلگردهای انتظار عمودی و افقی به اسکلت اصلی سازه جوش داده میشوند.
ویژگیهای یونولیت دیواری
یونولیتهای دیواری در دانسیتههای گوناگون تولید میگردند. معمولا از یونولیت با دانسیته هفت و یا هشت استفاده می گردد. یونولیتهای با دانسیتههای بالاتر، به عنوان مثال دانسیته ۲۰، عایق بسیار موثری دارند و در مکانهایی که نیاز به عایقبندی استفاده میشوند.
همچنین، برای سردخانهها و گرمخانهها از یونولیت با دانسیته بسیار بالا، مانند دانسیته ۴۰، استفاده میشود.
برای اطلاع از محاسبه دانسیته یونولیت کلیک نمایید.
الزامات اجرا یونولیت
استفاده از انواع فومهای سقفی به تعداد لازم استفاده از ابزار برش فوم، استفاده از دریل و مته استفاده از اره و چکش استفاده از تفنگهایی برای اتصال میخ و پرچها مورد نیاز است.
همچنین با توجه به اینکه در صورت بهکارگیری بلوکهای یونولیتی با طول کمتر از ۳۰ سانتیمتر، امکان بروز شکستگی در بلوکها متصور است؛ لذا استفاده و عرضه بلوکهایی با طول کمتر از ۳۰ سانتیمتر ممنوع است. وضعیت ظاهری بلوک بایستی کاملا سالم و بدون نقص باشد و سطح آن صیقلی و هموار باشد. همچنین نباید هیچگونه فاصلهای بین دانههای استایرن مشاهده شود.
نکات اجرایی یونولیت
برای آغاز مراحل نصب و اجرا یونولیت سقفی و دیواری، ضرورت دارید توجه ویژهای به موارد زیر داشته باشید و آنها را رعایت نمایید:
✔️ ضروری است از لباسهای مخصوصی که دارای آستینهای بلند باشند و از دستکش استفاده نمایید. استفاده از عینک ایمنی را فراموش نفرمایید.
✔️ استفاده از ماسکهایی که دارای تهویه مناسب باشند را توصیه میکنیم.
✔️ استفاده از این ماسکها جهت جلوگیری از ورود گرد و غبار و ذرات پلی استایرن به دستگاه تنفسی ضروری است.
✔️ برای نصب فوم سقفی، توصیه میشود از افراد متخصص واجد تجربه استفاده نمایید.
مزایای اجرای یونولیت
این نوع از مواد ساختمانی دارای کیفیت و خلوص درجه بالایی هستند. به همین دلیل میتوانند در برابر نیروی کششی زمین مقاومت بالایی از خود ارائه دهند. از مزایای برجسته مزایای اجرا یونولیت دیواری و سقفی به موارد زیر اشاره کرد:
✔️ افزایش ایمنی ساختمان
✔️ قیمت مناسب
✔️ عدم محدودیت از نظر مکان و فضا
✔️ مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی همچون آب، رطوبت و گرما
✔️ نصب آسان و بدون استرس – و…
برای اطلاع از آیا یونولیت عایق صداست؟ کلیک نمایید.
خرید یونولیت سقفی و دیواری از تامین 24
از زمان کشف یونولیت سال هاست که می گذرد و در دو دهه اخیر این محصول بسیار در صنعت ساختمان سازی مورد توجه قرار گرفته است. یونولیت به صورت دیواری و سقفی بیشترین استفاده را در ساختمان سازی دارد که شما می توانید این محصولات را بدون واسطه و مستقیم از درب کارخانه خریداری نمایید.
برای خرید بدون واسطه با ضمانت کیفیت از کارخانه یونولیت تهران می توانید با کارشناسان تامین 24 در ارتباط باشید.
خلاصه مطلب اجرا یونولیت سقفی
نحوه اجرای یونولیت سقفی کاری تخصصی و سخت است و نیاز به افراد متخصص دارد و بر خلاف آن اجرا یونولیت دیواری کار آسان بوده و افراد می توانند با تهیه یونولیت با کیفیت این محصول را با توحه به مطالب بیان شده در طول مقاله نصب نمایند. همچنین در طول مقاله در خصوص نکات اجرایی یونولیت و همچنین الزامات اجرا یونولیت صحبت کردیم. در صورت نیاز به اجرا یونولیت سقفی و یا خرید و مشاوره اجرا یونولیت دیواری می توانید با کارشناسان تامین 24 در ارتباط باشید.
برای دانلود فایل پی دی اف مقاله کلیک کنید.
سوالات متداول
مراحل اجرا یونولیت سقفی چگونه است؟
مراحل اجرا یونولیت سقفی در طول مقاله بیان شده است.
مراحل اجرا یونولیت دیواری و همچنین الزامات اجرا یونولیت چیست؟
مراحل کامل اجرا یونولیت دیواری به همراه الزامات اجرا یونولیت و نکات مهم در طول مقاله بیان شده است.
آیا می توانم بلوک یونولیت سقفی را برای مدت زمان های طولانی در معرض تشعشعات فرابنفش قرار بدهم؟
قرارگیری در معرض این تشعشعات تا یک سال مشکلی ایجاد نمی کند. هر چند یک لایه اکسیداسیونی سبک روی سطح قالب ها پس از مدت زمان های طولانی قرار گیری در معرض این تشعشعات ایجاد خواهد شد.
دیدگاه ها