مقایسه ایزوگام و قیرگونی یکی از اقدامتی است که فعالان صنعت ساختمان سازی قبل از عایق کاری ساختمان باید انجام دهند و بین ایزوگام کردن یا قیرگونی یک روش را انتخاب کنند.
انتخاب بهترین روش عایق سازی سقف و دیوارها در برابر رطوبت از همان ابتدای ساخت تاثیر قابل توجهی در کیفیت ساخت و کاهش هزینههای احتمالی اضافی خواهد داشت. اما سوال این است که کدام روش را انتخاب کنیم؟ ایزوگام یا قیرگونی؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که هر کدام از این روشها مزیتها و کاربردهای خاص خود را دارند و انتخاب هر کدام باید با توجه به معیارهای مشخص و نیاز شما صورت گیرد.
اگر شما هم در انتخاب بین ایزوگام و قیرگونی مردد هستید می توانید از طریق تماس با کارشناسان تامین ۲۴ راهنمایی و مشاوره لازم در این زمینه را بدست آوردید.
فرق ایزوگام با قیرگونی در چیست؟
ایزوگام از ترکیب قیر و الیاف مصنوعی تهیه میشود و به طور معمول برای عایق کاری پشت بام، نمای جانبی ساختمان، سرویس بهداشتی و… کاربرد دارد. ایزوگام بر اساس تعداد لایه (تک لایه و دو لایه)، روکش (رنگی، پودری، سنگریزهای، فویلدار)، و متریال به کار رفته در آن (دمیده، پلیمری) دسته بندی میشود. ایزوگامها مقاومت بالایی در برابر نور خورشید دارند.
در طرف مقابل، قیرگونی یکی دیگر از روشهای عایق بندی حرارتی است که از ترکیب قیر و گونی ساخته میشود. از قیرگونی برای مقاوم سازی سرویس بهداشتی، پشت بام، آشپزخانه و … استفاده میشود. قیرگونی با توجه به ویژگی سطوح و شرایط محیطی به یکی از دو روش تک لایه و دولایه انجام میشود.
ایزوگام و قیرگونی در روش نصب و اجرا متفاوت هستند،ایزوگام به عنوان یک لایه محافظتی در برابر نفوذ آب و رطوبت برای سطوح مختلف عمل می کند و با ابزار، متریال و چسب مخصوص و… انجام می شود در حالی که در روش عایق کاری با نصب قیرگونی قبل از اجرای آن باید با ملات ماسه و سیمان سطح مورد نظر پوشیده شود و حالتی نرم به خود بگیرد.
مقایسه روش نصب ایزوگام و قیرگونی
روش نصب ایزوگام به نسبت قیرگونی بسیار راحتتر است. در روش قیرگونی، یک لایه قیر حرارت داده شده بر روی سطح مورد نظر ریخته میشود. سپس، یک لایه گونی روی آن قرار میگیرد. نصب قیرگونی روی سطوح نیاز به تخصص خاصی ندارد. این در حالی است که نصب ایزوگام کار تخصصی است و به ابزارهای خاص مانند مشعل و زیرساخت مخصوص، مواد چسبی و ایزوگام نیاز است.
علاوه بر این، به هنگام نصب ایزوگام محیط اطراف کثیف نمیشوند و همین موضوع باعث شده تا بیشتر افراد عایق کاری به روش ایزوگام را به قیرگونی ترجیح دهند.
مقایسه هزینه ایزوگام و قیرگونی
برای مقایسه ایزوگام و قیرگونی بر اساس قیمت، علاوه بر قیمت محصول باید هزینه نصب ایزوگام یا قیرگونی را نیز در نظر بگیرید. قیمت ایزوگام و قیمت قیر با توجه به نوع محصول، تعداد لایهها و مواد اضافی که در زمان نصب استفاده میشوند مانند رزین، چسبهای مخصوص و … متغیر است. اما به طور کلی، ایزوگام در مقایسه با قیر ارزانتر است.
با این حال، هزینه نصب ایزوگام بیشتر از هزینه عایق کاری با قیرگونی است. البته با درنظر گرفتن قیمت ایزوگام و ماندگاری بیشتر آن، میتوان نتیجه گرفت که به طور کلی، هزینه ایزوگام کردن در طولانی مدت مقرون بهصرفه تر از قیرگونی است.
مقایسه دوام ایزوگام و قیرگونی
دوام ایزوگام بهتره یا قیرگونی؟ این یکی از سوالاتی است که احتمالا به هنگام انتخاب مناسبترین روش عایق کاری حرارتی از خودتان میپرسید. ایزوگام و قیرگونی هر دو برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به درون ساختمان کاربرد دارند. با این حال، ایزوگام در مقایسه با قیر در برابر رطوبت مقاومتر و روشی نوینی نسبت به قیرگونی است. در روش قیرگونی، لایههای الیاف موجود به مرور زمان با نفوذ رطوبت پوسیده میشوند. این در حالی است که اگر متریال ایزوگام باکیفیت باشد، میتواند سالهای زیادی برای شما کار کند.
همچنین، قیر در برابر نور خورشید خیلی سریع واکنش نشان میدهد و نرم میشود. به همین دلیل، استفاده از روش قیرگونی بر روی سطوحی که زیاد در برابر تابش مستقیم نور خورشید هستند، به دلیل خراب شدن قیر ماندگاری بالایی ندارد.
مقایسه ضخامت ایزوگام و قیرگونی
یکی از فاکتورهای مهم به هنگام مقایسه ایزوگام و قیرگونی توجه به ضخامت آنها است. به طور معمول ضخامت قیرگونی بیشتر از ایزوگام است. البته این ویژگی نمیتواند فاکتور تاثیرگذاری در مقایسه ایزوگام و قیرگونی به شمار رود زیرا با پیشرفت تکنولوژی میتوان ایزوگامهایی را ساخت که نازک هستند اما مقاومت بالایی در برابر عوامل تخریب کننده محیطی دارند.
مقایسه میزان روندگی ایزوگام با قیرگونی
مسلما میزان روندگی قیرگونی از ایزوگام بیشتر است. به همین دلیل، قیرگونی دشوارتر از ایزوگام نصب میشود. علاوه بر این، روندگی بالای قیر باعث میشود سطوح به صورت یکدست و یکنواخت عایق بندی نشوند. به همین دلیل است که از قیرگونی اغلب برای سطوحی استفاده میشود که قرار است پس از عایق کاری، روی آنها یک پوشش قرار گیرد (مانند کف آشپزخانه)
مقایسه میزان حلالیت ایزوگام و قیرگونی
قیر در مقایسه با ایزوگام نسبت به بسیاری از حلالهای نفتی واکنش نشان میدهد و در آنها حل میشود. در حالی که، ترکیبات به کار رفته در ایزوگام میزان حلالیت ایزوگام را کاهش میدهد.
مقایسه وزن ایزوگام و قیرگونی
وزن ایزوگام و قیرگونی به تعداد لایهها، مواد به کار رفته و ضخامت محصول بستگی دارد. اما در حالت کلی، ایزوگام ضخامت کمتری از قیرگونی دارد و سبکتر است. توجه داشته باشید که وزن کم ایزوگام دلیل بی کیفیت بودن آن نیست.
مقایسه تعداد لایهها در ایزوگام و قیرگونی
تعداد لایههای تشکیل دهنده یکی دیگر از معیارهای مهم در مقایسه ایزوگام و قیرگونی است. در قیر گونی برای بالا بردن کیفیت کار تعداد لایهها را افزایش میدهند. به عنوان مثال در روش قیرگونی میتوان از ۳ لایه قیر به همراه ۲ لایه گونی یا ۲ لایه قیر به همراه ۱ لایه گونی استفاده کرد. در حالی که ایزوگام در دو مدل تک لایه و ۲ لایه عرضه میشود.
برای سرویس بهداشتی ایزوگام یا قیرگونی
انتخاب روش مناسب عایق بندی باعث میشود تا مدت زمان طولانیتری خیال شما از بابت عایق بندی سرویس بهداشتی راحت باشد. ایزوگام کردن سرویس بهداشتی آسانتر و سریعتر است و اجرای آن با تمیزی بیشتری همراه است. همچنین، به دلیل نازک بودن ایزوگام، کاشی راحتتر روی عایق نصب میشود. دوام بالای ایزوگام نیز از نکات مثبتی است که باعث میشود عایق بندی به روش ایزوگام را به قیرگونی سرویس بهداشتی ترجیح دهیم.
با این حال، هزینه نصب ایزوگام برای سرویس بهداشتی مقرون به صرفه نیست. همچنین، نصب ایزوگام در محیط کوچکی مانند سرویس بهداشتی قابل ترمیم نیست.
مزایا و معایب ایزوگام و قیرگونی
در این قسمت برای راهنمایی بیشتر شما در انتخاب بهترین روش عایق کاری ساختمان، مزایا و معایب دو روش ایزوگام و قیرگونی را به صورت جدول برای شما آوردهایم.
مزایای ایزوگام و قیرگونی
ایزوگام | قیرگونی |
مقاومت بالایی دارد | ضخامت بیشتری دارد |
نصب آن سریع و آسان است | هزینه نصب آن ارزانتر است |
اجرای آن تمیزتر است | امکان ترمیم وجود دارد |
سبکتر است | مناسب عایق کاری محیطهای کوچک است |
در برابر یخ زدگی بسیار مقاوم است | برای نصب نیاز به تخصص ندارد |
معایب ایزوگام و قیرگونی
ایزوگام | قیرگونی |
نصب ایزوگام در درزها و قسمتهایی که قناسی دارد، سختتر است | قیرگونی با گذشت زمان پوسیده میشود |
اجرای ایزوگام در روزهای بارانی و برفی امکان پذیر نیست | اجرای ان در فصول گرم باعث روان شدن قیر میشود |
ایزوگام در برابر اشیای سنگین و نوک تیز آسیب پذیر است | در صورت نشست پشت بام، قیرگونی ترک میخورد |
امکان ایجاد برآمدگی روی سطوح نزدیک کفشور وجود دارد | قیرگونی در برابر حلالهای نفتی مقاومت پایینی دارد |
اشعه ماورابنفش مقاومت ایزوگام را کاهش میدهد | اجرای قیرگونی به دلیل حرارت بالای قیر خطرناک است |
نکات مهم افزایش دوام ایزوگام و قیرگونی
با رعایت موارد زیر میتوانید ماندگاری ایزوگام یا قیرگونی ساختمان خود را افزایش دهید:
- زمان نصب را با توجه به شرایط جوی انتخاب کنید
- مراحل نصب را با دقت و به صورت متوالی انجام دهید
- از متریال باکیفیت استفاده کنید
- بر حسب شرایط ساختمان، بهترین روش عایق کاری حرارتی را انتخاب کنید
- عایق کاری ساختمان را به صورت دورهای بررسی کنید
نتیجه گیری
برای پیدا کردن بهترین روش عایق کاری باید مزایا و معایب هر یک از روشهای ایزوگام و قیرگونی را با دقت بررسی کنید. در مجموع، روش ایزوگام به دلیل استفاده از متریال با کیفیت و رعایت استانداردها، در مقایسه با قیرگونی آسانتر است و دوام بالاتری دارد. با این حال، هنوز هم برای عایق کاری برخی از قسمتهای ساختمان مانند درزها، سرویس بهداشتی، سطوح نزدیک کفشور و … قیرگونی گزینه بهتری است.
سوالات متداول
عایق کاری به روش ایزوگام ارزانتر است یا قیرگونی؟
ایزوگام نسبت به قیرگونی هزینه کمتری دارد
دوام ایزوگام بیشتر است یا قیرگونی؟
دوام ایزوگام نسبت به قیرگونی بیشتر است
برای سرویس بهداشتی از ایزوگام استفاده کنیم یا قیرگونی؟
قیرگونی به دلیل امکان ترمیم گزینه مناسب تری است
دیدگاه ها