ترمیم ایزوگام ممکن است برای صاحبان انواع ساختمان که از این نوع عایقها استفاده میکنند، یک چالش باشد و اغلب سؤال دارند که برای ترمیم ایزوگام چه باید کرد؟ امروزه استفاده از ایزوگام به عنوان جایگزین مناسب برای قیر بسیار متداول شده است. با این حال ایزوگام پس از گذشت حدود ۱۰ سال ممکن است نیاز به تعمیرات و ترمیم داشته باشد.
پاسخ به سوالاتی همچون چگونگی افزایش دوام ایزوگام با رعایت اصول نگهداری، برای ترک ایزوگام چه باید کرد؟، مراحل تعمیر ایزوگام پشت بام برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان، مسائل مهمی هستند که باید به آنها توجه شود. چنانچه در ارتباط با نحوه ترمیم ایزوگام با قیر، ترمیم ایزوگام با نانو و مراحل ترمیم ایزوگام با چسب نیازمند دریافت راهنمایی هستید، میتوانید با کارشناسان تأمین ۲۴ در تماس باشید.
چگونه میتوان تشخیص داد که ایزوگام نیاز به ترمیم دارد؟
تشخیص نیاز به ترمیم ایزوگام بسیار ساده است. در صورت خراب شدن ایزوگام، در زمانهای بارندگی، سقف ممکن است با نشتی مواجه شود. این اتفاق ناشی از ضرورت اقدامات پیشگیرانه است، چراکه نفوذ آب به داخل ساختمان میتواند به قسمتهای دیگر نیز گسترش یابد و خسارتهای بیشتری ایجاد کند.
بهتر است در زمانهایی که بارندگی وجود ندارد، با آب ریختن روی ایزوگام، نشتی را تست کنید تا بخشهای نیاز به ترمیم مشخص شده و به موقع اقدام به تعمیر ایزوگام کنید. اما در صورت خرابی، برخی از افراد با این سؤال مواجه میشوند که برای ترمیم ایزوگام چه باید کرد؟ در ادامه در ارتباط با فرایند ترمیم ایزوگام با قیر، ترمیم ایزوگام با نانو و همچنین ترمیم ایزوگام با چسب توضیح خواهیم داد.
علائم نشان دهنده زمان ترمیم ایزوگام
زمانی که علائم زیر را مشاهده کردید، باید برای تعمیر ایزوگام پشت بام اقدام کنید:
نشانه ها | علت |
ترک خوردگی | تبخیر مواد فرار نفتی در ایزوگام |
چروکیدگی | کم بودن حرارت مشعل در نصب ایزوگام |
ورم کردن عایق | خشک نشدن سطح زیر ایزوگام در زمان اجرای عایق |
پوسیدگی ایزوگام | تخربی در در اثر گذشت زمان |
برای اطلاع از قیمت ایزوگام روی لینک کلیک کنید.
نحوه تعمیر ایزوگام پشت بام
تاریخ مصرف ایزوگام و میزان عمر آن به میزان خرابی های ایجاد شده در این عایق بستگی دارد. اگر ایزوگام علائم خرابی و پوسیدگی را داشته باشد، برای شروع مراحل تعمیر ایزوگام پشت بام، باید عایق قبلی را از سطح سقف جدا کنید تا سطح برای نصب ایزوگام جدید آماده شود. حرارت دادن به ایزوگام کمک میکند تا از آسفالت جدا شود و به راحتی ایزوگام جدید را روی سقف بچسبانید.
در صورت نیاز به ترمیم، یا زمانی که عایق دچار ترک و شکاف شده، از چسبهای مخصوص یا قیر استفاده کنید تا از ورود آب جلوگیری شود. افراد حرفهای در نصب ایزوگام معمولاً از چسبهای ماستیک برای پر کردن درزها و شکافها استفاده میکنند. همچنین، از قیر هم میتوانید برای ترمیم ایزوگام استفاده کنید. انتخاب بهترین روش ترمیم و تعمیر ایزوگام پشت بام به ویژگیها و نیازهای عایق بستگی دارد.
روش های ترمیم ایزوگام پشت بام
روشهای مختلفی برای ترمیم ایزوگام وجود دارد که در ادامه به کلیه این روشها اشاره خواهیم کرد:
لکه گیری ایزوگام
بسیاری از افراد سؤال دارند که برای ترک ایزوگام چه باید کرد؟ نقاطی از ایزوگام که سوراخ شده یا ترک دارد، با استفاده از عایق فلکس استون ترمیم میشود. عایق فلکس استون یک عایق الاستیکی است که به راحتی با قلم مو یا غلطک بر روی سطح ایزوگام اجرا میشود. این عایق پس از دو ساعت، خشک میشود و میتواند لکه گیری را ترمیم کند.
ترمیم اورلب ها و نقاط آسیب دیده ایزوگام
استفاده از توری مش و عایق دو جزئی برای تقویت اورلب ها و لب اتصال ایزوگام به دیوار. سپس توری مش را با عرض ۲۰ سانتیمتر در قسمت اورلب و لب اتصال قرار داده و با عایق دو جزئی معدنی پوشش داده میشود. توجه داشته باشید که هزینه ترمیم اورلب ها شامل توری مش افرا و عایق دوجزئی معدنی خواهد بود.
ترمیم کلی ایزوگام
اجرای عایق کاری کلی شامل استفاده از عایق مسلح رنگی بر روی پشت بام است. در این روش ابتدا با استفاده از عایق کوتینگ نفوذگر، پرایمر را اجرا کنید. سپس توری مش و عایق دوجزئی معدنی AF730 بر روی سطح پشت بام قرار میگیرد. در ادامه عایق فلکس استون رنگی را به صورت دو مرحله اجرا بر روی عایق اجرا کنید.
ایجاد ملات بر روی پشت بام و عایق کاری
این روش شامل ایجاد یک ملات به ضخامت ۸ سانتیمتر با چسب همهکاره، ماسه، و سیمان بر روی ایزوگام است. سپس عایق رنگی بر روی سطح بتن را اجرا کنید تا مراحل ترمیم و تعمیر ایزوگام پشت بام به خوبی انجام شود.
این روشها به ترتیب از ترمیم نقاط کوچک تا ترمیم کلی پشت بام ایزوگام را پوشش میدهند. انتخاب روش مناسب به وابستگی به اندازه و نوع آسیب دیدگی ایزوگام و هدف اصلی ترمیم صورت میگیرد.
برای اطلاع از مشخصات فنی ایزوگام نوع C وارد لینک شوید.
فرایند ترمیم ایزوگام
برای ترمیم ایزوگام در مرحله اول، لازم است ایزوگام خراب را از سطح جدا کنید. عدم انجام این مرحله میتواند منجر به برآمدگی و فرورفتگی در پشت بام شود.
سپس، یک قطعه از ایزوگام را به اندازه حفره ایجاد شده برش دهید، به نحوی که کنارههای آن اضافه باشند. در ادامه قطعه برش داده را با حرارت گرفتن، درون حفره قرار داده و گوشههای آن را روی ایزوگام قبلی قرار دهید.
برای چسباندن لبههای ایزوگام، از چسب بهره ببرید و روی آن پود مل را پاشیده تا چسبندگی بهتری ایجاد شود.
برای آشنایی با ایزوگام ضد ریشه کلیک کنید.
ترمیم ایزوگام با استفاده از عایق سفید
ترمیم ایزوگام با استفاده از عایق سفید یک روش متداول برای تعمیر ایزوگام پشت بام است. این عایقها، با قرار گرفتن در معرض نور خورشید و بارش مستقیم باران، تا حدی دچار آسیب میشوند و نیاز به ترمیم دارند. در این روش ابتدا لایه آسیب دیده از سطح سقف جدا میشود و سپس عایق جدید روی سطح قرار میگیرد.
عایقهای سفید به عنوان جایگزینهایی برای ایزوگام مورد استفاده قرار میگیرند و میتوانید این عایقها را با ۵ الی ۱۰ درصد آب مخلوط کرده و سپس خمیر حاصل را روی ناحیه آسیب دیده ایزوگام قرار دهید. در ادامه پس از خشک شدن خمیر، ایزوگام جدید را نصب نمایید.
همچنین برای حفاظت بیشتر میتوانید عایق سفید را روی ایزوگام کشیده تا به زیبایی آن افزوده شود. این کار باعث میشود سطح سقف نه تنها در برابر حرارت و صوت عایق شود، بلکه ظاهر جذابی نیز به آن خواهد داد.
مراحل ترمیم ایزوگام با چسب
ترمیم ایزوگام با چسب یک راهکار دیگر برای بازسازی و تعمیر ایزوگام پشت بام است. در این روش، از چسبهای خاصی استفاده میشود که برای تعمیر قسمتهای خاص ایزوگام که خاصیت چسبندگی خود را از دست دادهاند، مناسب هستند.
نصب این چسبها نیاز به کارگر ماهر و مجرب دارد. انواع چسب ایزوگام شامل چسب ماستیک قیری گرم، چسب ماستیک قیری سرد و چسب ماستیک پلییورتان میباشند. در این روش باید توجه داشت که سطح مورد نظر نباید خیس یا چرب باشد و هیچگونه حلالی به چسب اضافه نشود.
فرایند ترمیم ایزوگام با قیر
ترمیم ایزوگام با قیر یکی از روشهای رایج و مؤثر برای ترمیم ایزوگام است. اجرای این روش بستگی به میزان آسیب دیدگی و نوع آسیبهای موجود دارد. هرچند در بعضی موارد استفاده از قیر به عنوان یک گزینه مناسب پیشنهاد میشود، اما در برخی موارد نیاز به روشهای دیگری ممکن است یا حتی لازم باشد کل ایزوگام را تعویض کرد. بهتر است در موردترمیم ایزوگام با قیر با یک نصاب متخصص و حرفهای مشورت کنید و بهترین روش را انتخاب نمایید.
نحوه ترمیم ایزوگام باد کرده
پس از تشخیص خرابی ایزوگام، این عایق حتما به تعمیر نیاز دارد. برخی مواقع ایزوگام پشت بام ممکن است دچار باد کردگی یا ورم شود. برای ترمیم عایق در این شرایط، ابتدا باید ایزوگام قبلی را جدا کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید و سپس براساس مساحت عایق آسیب دیده، ایزوگام جدید را برش دهید و با حرارت آن را در محل برش نصب کنید. از سوی دیگر لبههای ایزوگام جدید باید روی ایزوگام قبلی قرار گیرد تا از ورود آب جلوگیری شود.
در ادامه، از چسب ایزوگام برای چسباندن ایزوگام جدید استفاده شده و روی آن پودر مل پاشیده میشود. این کار باید توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود. برای دریافت خدماتترمیم ایزوگام میتوانید با کارشناسان تأمین ۲۴ تماس بگیرید تا مشاورههای لازم را در اختیار شما قرار دهند.
ترمیم ایزوگام با نانو
استفاده از نانو به عنوان یک روش مؤثر برای ترمیم ایزوگام مطرح است. ترمیم ایزوگام با نانو هم باعثترمیم ایزوگام میشود و هم میتواند به عنوان جایگزینی برای ایزوگام عادی باشد. همچنین این روش دارای هزینه پایینتر و پوشش بیشتری است.
ایزوگام نانو به صورت قلم مو روی سطح نصب میشود و پس از خشک شدن، لایهای مقاوم، چسبنده و باکیفیت بالا فراهم میکند. ترمیم ایزوگام با نانو میتواند گزینه مناسبی برای ترمیم ایزوگامهای پوسیده و ترک خورده باشد و برای افرادی که سؤال دارند برای ترک ایزوگام چه باید کرد؟ بهترین شیوه تعمیر میباشد.
علت خرابی ایزوگام چیست؟
ایزوگام به عنوان یک محصول حیاتی در ساختمانها و پشت بام، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد که میتواند به خرابی و پوسیدگی آن منجر شود. برخی از دلایل و عواملی که باعث خرابی ایزوگام میشوند، عبارتند از:
تأثیر اشعه فرابنفش:
ایزوگامها به طور مداوم در تماس با نور خورشید و اشعه UV قرار دارند. این اشعه ممکن است باعث آسیب و خرابی سطح ایزوگام شوند و به تدریج باعث کاهش عمر مفید آن شوند.
انبساط و انقباض:
تغییرات دمای محیط، به ویژه انبساط و انقباض مداوم در طول روز و شب، ممکن است باعث پوسیدگی و ترکهای سطح ایزوگام شوند.
تبخیر مواد فرار نفتی:
قیر موجود در ایزوگام ممکن است در تابش حرارتی زیاد، مواد فرار نفتی خود را تبخیر کرده و باعث کاهش اجزاء ایزوگام شود.
آسیبهای فیزیکی:
برخورد اشیاء تیز، خراش و بریدگی را در سطح ایزوگام ایجاد میکند. به طور مثال برخورد اشیاء فلزی بدون محافظ، میخها یا اجسام سخت دیگر با عایق باعث از بین رفتن و ایجاد درز در آن میشود.
شرایط محیطی خاص:
شرایط محیطی مانند اختلاف دمای شدید در مناطق بیابانی میتواند باعث تضعیف ایزوگام شده و خرابی آن را افزایش دهد.
پایههای ناصب:
استفاده از پایههای فلزی موقع نصب ممکن است باعث ایجاد خراش و آسیب در سطح ایزوگام شود. استفاده از پایههای سیمانی به جای فلزی میتواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند. به علت اینکه ایزوگام برای محافظت از ساختمان در برابر عوامل جوی و محیطی مورد استفاده قرار میگیرد، اهمیت تعمیرات و نگهداری به منظور افزایش عمر مفید و کارایی آن بسیار حائز اهمیت است.
خلاصه مقاله ترمیم ایزوگام
ترمیم ایزوگام با قیر، ترمیم ایزوگام با نانو و مراحل ترمیم ایزوگام با چسب از جمله روشهایی است که میتوانید از آنها برای تعمیر ایزوگام پشت بام بهره ببرید. استفاده از ایزوگام به عنوان عایق در ساختمانها یکی از روشهای رایج و مؤثر برای بهبود عملکرد حرارتی، صوتی، و مقاومت در برابر رطوبت میباشد. این عایق با ویژگیهایی همچون عایق حرارتی بالا، مقاومت در برابر آب و UV، قابلیت ترمیم پذیری، و انعطافپذیری، به ساختمانها کمک میکند تا از انتقال حرارت و صدا جلوگیری کنند.
همچنین ایزوگام میتواند در بهرهوری انرژی، کاهش هزینههای گرمایش و سرمایش، و حفظ کیفیت ساختمان نقش مؤثری داشته باشد. برخی از افراد سؤال دارند که برای ترک ایزوگام چه باید کرد؟ ازآنجاکه ایزوگام قابلترمیم است، در صورت آسیب دیدگی میتوان اقدام به تعمیرات نمود و هزینههای تعویض را کاهش داد. اگر این سؤال برای شما بوجود آمده که برای ترمیم ایزوگام چه باید کرد؟ و نیازمند دریافت اطلاعات بیشتر هستید، میتوانید با همکاران ما در تأمین ۲۴ تماس بگیرید.
برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.
سوالات متداول
چه روش هایی برای ترمیم ایزوگام وجود دارد؟
برای ترمیم ایزوگام پشت بام می توان از روش تعمیر با قیر، با چسب و از طریق عایق سفید و روش نانو استفاده کرد.
چگونه میتوان تشخیص داد که ایزوگام نیاز به ترمیم دارد؟
شما با مشاهده علائم پوسیدگی، ترک خوردگی، ورم کردن و .. می توان به این موضوع پی ببرید.
ترمیم ایزوگام با نانو چگونه است؟
در متن مقاله به طور کامل به فرایند ترمیم ایزوگام با نانو اشاره شده است.
دیدگاه ها