جلوگیری از ترک هبلکس از دغدغه های مهم سازندگان ساختمان ها می باشد. بلوک های هبلکس به دلیل استحکام و سبک بودن جزء گزینه های خوب برای ساخت دیوارهای ساختمان ها می باشند. اما در مواردی بعد از اتمام کار، ترک هایی بر روی دیوارها ایجاد می شود.
در این مقاله دلایل ایجاد ترک و روش های از بین بردن آن ها را بررسی می کنیم. مجموعه تامین ۲۴ یکی از بهترین شرکت ها در زمینه خرید و فروش بلوک های هبلکس با کیفیت می باشد. چنان چه قصد خرید هبلکس را دارید از طریق شماره های موجود در سایت با کارشناسان فروش تامین ۲۴ در ارتباط باشید.
بلوک هبلکس چیست؟
بلوک هبلکس با نماد AAC که جزء بتن های متخلخل می باشد، از پودر منیزیم، پودر آلومینیوم، سیلیس، سیمان سفید و آهک ساخته می شود. از بلوک هبلکس بیشتر در پروژه های ساختمان سازی استفاده می شود. دلیل کاربرد زیاد این بلوک نسبت به مصالح ساختمانی مشابه این است که مقاومت بالایی دارد و در عین حال سبک است. همچنین هبلکس به عنوان یک عایق حرارتی و صوتی عمل می کند و از همین رو نیازی به عایق بندی جداگانه نیست.
از هبلکس ها برای ساخت دیوارهای داخلی، خارجی و دیوارهای کاذب استفاده می شود. برای اجرای سازه ها فقط کافی است که این بلوک ها را برش داده و با پیچ و میخ به هم وصل نمایید. هبلکس ها به خاطر کارایی و کیفیتی که دارند از هزینه اجرای پروژه می کاهند. بلوک های هبلکس در ابعاد مختلفی وجود دارند. اگر به ابعاد خاصی از این بلوک ها نیاز داشته باشید، جایی نگرانی نیست زیرا آن ها را به راحتی می توان اره کرد و به اندازه دلخواه درآورد.
برای سفارش بلوک های هبلکس در سایزهای مورد نظر می توانید با کارشناسان فروش تامین ۲۴ در تماس باشید و هبلکس با کیفیت و با قیمت مناسب را خریداری کنید.
بررسی علت ترک هبلکس
عوامل گوناگونی باعث ایجاد ترک بر روی دیوارهای ساختمان ها می شوند. ترک های به وجود آمده نه تنها نمای سازه را زشت می کنند بلکه ممکن است آسیب جدی به ساختمان بزنند. بلوک های هبلکس نیز از این قاعده مستثنی نبوده و احتمال دارد روی آن ها ترک ایجاد شود. برای جلوگیری از ترک هبلکس ابتدا باید علت به وجود آمدن آن را بررسی کرد تا راهکارهایی برای پیشگیری از آن بتوان به کار بست. از جمله دلایل ترک هبلکس عبارتند از:
استفاده از بلوک های هبلکس نامرغوب
در اجرای پروژه های ساختمان سازی باید از بلوک های هبلکس مرغوب استفاده کرد زیرا در صورت عدم استفاده از مصالح با کیفیت ممکن است بر روی دیوار ترک ایجاد شود. ترکیبات مواد تشکیل دهنده هبلکس و نسبت آن ها به یکدیگر بسیار مهم است و در کیفیت نهایی محصول نقش تعیین کننده دارد.
به عنوان مثال استفاده از آهک به جای سیمان در مراحل ساخت باعث مشکلاتی نظیر ایجاد ترک بر روی دیوارها می شود. از همین رو بهتر است برای جلوگیری از ترک هبلکس، آن ها را از فروشندگان معتبر تهیه نمایید. شرکت تامین ۲۴ کیفیت مصالح مورد نیاز مشتریان خود را تضمین می کند.
برای اطلاع از بهترین مصالح فروشی تهران کلیک کنید
اجرای نادرست بلوک های هبلکس
اگر بلوک های هبلکس را طبق استانداردهای موجود روی هم قرار ندهید و اطراف دیوار را به خوبی عایق کاری نکنید و درزها را به درستی پر نکنید، این امر باعث ایجاد مشکلاتی از جمله ترک روی هبلکس می شود. برای جلوگیری از ترک هبلکس بهتر است اجرای پروژه های ساختمانی خود را به افراد با تجربه در این حوزه بسپارید.
استفاده از چسب هبلکس نامرغوب
در بسیاری از پروژه های ساختمانی از بلوک های هبلکس با ابعاد بزرگ استفاده می شود از همین رو ملات کمی مورد نیاز است. در چنین مواردی می توان به جای ملات ماسه سیمان، چسب های مخصوص هبلکس را به کار برد. باید دقت نمود که چسب از کیفیت خوبی برخوردار باشد. پس از آن که دیوارچینی به پایان رسید با استفاده از چسب هبلکس دیوارها را دوباره بندکشی کنید.
این کار نه تنها برای جلوگیری از ترک هبلکس مناسب است بلکه ویژگی این بلوک ها را که عایق حرارتی می باشد را تقویت می کند. برای تهیه چسب هبلکس مرغوب و با کیفیت با کارشناسان فروش تامین ۲۴ در تماس باشید.
استفاده از ملات سیمان
در اجرای پروژه هایی با بلوک هبلکس نباید به جای چسب مخصوص هبلکس از ملات ماسه سیمان استفاده کرد زیرا این کار موجب می شود که ساختار این بلوک ها به هم بریزد و مشکلاتی در سازه به وجود آید. با توجه به آن که هبلکس ها جذب بالای آب دارند، اگر به جای چسب، ملات سیمان زیر دیوارها بریزید، آب ملات توسط هبلکس جذب شده و سازه از تراز بودن خارج می شود. این امر موجب ترک روی دیوار می شود.
جهت آشنایی با صفر تا صد ساختمان سازی کلیک نمایید
نچسباندن درزهای هبلکس ها
درزهای عمودی بلوک های هبلکس را باید به وسیله چسب مخصوص از طرفین به هم چسباند. اگر این کار به درستی انجام نشود میان آن ها تنش حرارتی ایجاد شده و ممکن است موجب ترک بلوک ها شود.
استفاده نادرست از رابیتس
در مواردی که می خواهید روی بلوک های هبلکس را سیمان کاری کنید، قبل از انجام این کار باید سطح هبلکس ها را با رابیتس بپوشانید. اگر این کار به درستی انجام نشود در نهایت باعث ترک دیوار می شود. برای جلوگیری از ترک هبلکس می بایست از پیچ های اتصال رابیتس به مقدار کافی استفاده کرد. اگر تعداد پیچ ها کم باشد به مرور زمان رابیتس به خاطر وزن سیمان از بلوک فاصله می گیرد.
نشست زمین
خشکسالی و کم شدن ذخایر آب زیرزمینی سرعت نشست زمین را افزایش می دهند. با نشست زمین آسیب هایی به سازه مثل ایجاد ترک بر روی دیوارها وارد می آید. برای جلوگیری از ترک هبلکس و کاهش احتمال آن، قبل از شروع اجرای پروژه عمرانی محل ساختمان را از نظر زمین شناسی بررسی نمایید.
وارد آمدن ضربه و لرزش
هر چند که بلوک های هبلکس از مقاومت بالایی برخوردار هستند ولی در برابر ضربه و لرزش آسیب پذیر می باشند. اگر به صورت مداوم بر آن ها ضربه وارد شود و یا در معرض لرزش قرار داشته باشند، احتمال این که به مرور زمان بر روی هبلکس ها ترک ایجاد شود، زیاد است.
اسکلت های آهنی به دلیل نوسان موجب می شوند که فشار لحظه ای به بلوک وارد شود و در گذر زمان سبب ایجاد ترک می شوند. برای جلوگیری از ترک هبلکس در سازه های آهنی می توان از کائوچوب یا فوم در انتهای دیوار استفاده کرد تا جلوی فشارهای وارد گرفته شود.
عوامل محیطی
عوامل محیطی تأثیر زیادی بر روی استحکام ساختمان دارند. توصیه افراد با تجربه به کسانی که قصد ساختمان سازی دارند این است که در فصول خیلی سرد و یا گرم این کار را انجام ندهند. اگر در دمای مناسب گچ کاری انجام نشود باعث مشکلاتی نظیر ایجاد ترک بر روی هبلکس می شود. در صورتی که نمی توانید منتظر زمانی شوید که دما برای این کار خوب باشد، می بایست دمای آب را طوری تنظیم کنید که دمای ملات با دمای اتاق تناسب داشته باشد.
از عوامل محیطی دیگر که باعث ایجاد ترک روی هبلکس می شود، رطوبت می باشد. برای جلوگیری از ترک هبلکس به خاطر رطوبت توصیه می شود که بعد از اتمام کار، تهویه خوبی ایجاد کنید تا رطوبت از بین برود.
برای آشنایی با فروشگاه تجهیزات ساختمانی و لوازم بهداشتی کلیک نمایید
۳ روش جلوگیری از ترک هبلکس
در قسمت قبل دلایلی که باعث ترک روی هبلکس می شود را بررسی کردیم. سؤالی که در اینجا پیش می آید این است که چه روش هایی برای پیشگیری از ترک هبلکس وجود دارد؟ برای جلوگیری از ترک هبلکس باید از دلیل رخ دادن آن آگاهی داشته باشیم و با اقدام به موقع از بروز آن پیشگیری کنیم. از روش های جلوگیری از ترک هبلکس عبارتند از:
۱. استفاده از بلوک هبلکس با کیفیت
از روش های مهم برای جلوگیری از ترک دیوارها این است که از هبلکس و چسب مخصوص با کیفیت استفاده کنید. توصیه می کنیم خرید هبلکس مرغوب و با قیمت مناسب را به شرکت های معتبر در این حوزه بسپارید. اگر می خواهید هبلکس مرغوب خریداری کنید، انجام این کار را به کارشناسان تامین ۲۴ بسپارید.
۲. هم پوشانی بلوک ها و توجه به درزهای عمودی
در زمان اجرای سازه برای جلوگیری از ترک هبلکس باید توجه داشته باشید که باید بلوک با یکدیگر به میزان حداقل ۱۵ سانتی متر هم پوشانی داشته باشند. از این طریق استحکام سازه بالا رفته و امکان ترک خوردن کاهش می یابد. همچنین درزهای عمودی بلوک ها را با ملات و چسب بپوشانید تا مقاومت آن زیاد شود و هم این که در گذر زمان تنش حرارتی سبب ایجاد ترک نشود.
۳. بندکشی مجدد دیوار
برای آن که از استحکام دیوار اطمینان حاصل کنید و جهت جلوگیری از ترک هبلکس پیشنهاد می شود بعد از اتمام کار دیوارکشی، دوباره بندکشی انجام دهید. از این طریق کیفیت عایق دیوارها بهبود یافته و تغییرات دمایی باعث ترک روی دیوار نمی شود.
برای بررسی علت لرزش ساختمان هنگام راه رفتن چیست؟ کلیک کنید
برای جلوگیری از ترک هبلکس می توان به روش های زیر نیز اشاره کرد:
- در اطراف دیوارها فضای آزاد وجود نداشته باشد و از طرفین و بالا فاصله را رعایت کنید
- بلوک های هبلکس را طبق استاندارد کنار هم قرار دهید
- از توری رابیتس استفاده کنید
- از آب به مقدار استاندارد در ملات گچ استفاده شود
- نشست زمین را بررسی و تا حد مجاز کنترل کنید
نکات مهم جلوگیری از ترک هبلکس
برای جلوگیری از ترک هبلکس دانستن نکات زیر مهم می باشد:
- فاصله میان دیوار و سقف را با مصالحی که انعطاف پذیر هستند، پر کنید.
- فاصله ۳ سانتی متری میان ستون و دیوار را با مصالحی نظیر پشم سنگ که انعطاف پذیر هستند پر نمایید.
- بلوک های هبلکس باید حداقل ۱۵ سانتی متر هم پوشانی داشته باشند.
- از پلاستر برای محافظت و پوشاندن دیوارها استفاده کنید.
- برخی از کارخانه های ساخت هبلکس برای آن که هزینه تولید را کاهش دهند از گچ به جای سیمان استفاده می کنند. این کار کیفیت محصول را کم می کند. در زمان خرید به این مسأله توجه داشته باشید. برای اطمینان از کیفیت محصول خریداری شده از شرکت تامین ۲۴ کمک بخواهید.
نحوه ترمیم ترک هبلکس
با به کارگیری روش های ذکر شده می توان جلوگیری از ترک هبلکس کرد. با این حال ممکن است ترکی روی دیوار ایجاد شود. برای از بین بردن ترک های روی دیوار هبلکس می بایست مراحل زیر را انجام داد:
- ابتدا با استفاده از ابزار مخصوص گچ هایی که اطراف ترک هبلکس ایجاد شده اند را بردارید و محل ترک خوردگی را تمیز کنید.
- برای آن که گچ به صورت یکنواخت و کامل به دیوار هبلکس بچسبد از نوار درزگیر استفاده کنید. به اندازه ترک دیوار، نوار را برش دهید.
- با ماله ملات گچ آماده شده را روی قسمت ترک خورده قرار دهید. برای آن که سطح گچ یکنواخت شود باید این کار را چندین مرتبه انجام دهید.
- برای یکنواخت و صاف کردن سطح گچ کاری شده باید از سمباده استفاده کرد.
خلاصه مقاله جلوگیری از ترک هبلکس
بلوک های هبلکس دارای ویژگی های خوبی نظیر مقاومت بالا، سبک بودن و عایق حرارتی و صوتی هستند. از همین رو در عملیات های ساختمان سازی از این مصالح بسیار استفاده می شود. هر چند این محصول ویژگی هایی خوبی دارد اما اگر به درستی از آن استفاده نشود باعث ایجاد مشکلاتی در سازه نظیر ترک خوردن می شود.
برای جلوگیری از ترک هبلکس می بایست در کنار استفاده از محصول با کیفیت در اجرای آن استانداردها و اصول ایمنی را رعایت نمود.اگر قصد ساختمان سازی را دارید، از طریق تماس با کارشناسان تامین ۲۴ می توانید اطلاعات مفیدی را در حوزه خرید مصالح مرغوب و لیست قیمت ها بدست بیاورید.
برای دانلود فایل PDF مقاله جلوگیری از ترک هبلکس کلیک کنید.
سوالات متداول
آیا کیفیت هبلکس در ترک خوردن آن نقش دارد؟
یکی از دلایل ترک خوردن هبلکس نامرغوب بودن آن است. برای آن که از کیفیت هبلکس اطمینان داشته باشید خرید آن را به شرکت های معتبر نظیر تامین 24 بسپارید.
برای جلوگیری از ترک هبلکس، بلوک ها باید در چه حالتی نسبت به یکدیگر قرار بگیرند؟
برای آن که دیوار بعد از اجرا ترک نخورد باید بلوک های هبلکس به میزان حداقل 15 سانتی متر با یکدیگر هم پوشانی داشته باشند.
بندکشی چه اثری بر روی بلوک های هبلکس دارد؟
اگر بعد از اتمام کار دیوارکشی، بلوک های هبلکس را مجدد بندکشی کنید این کار باعث استحکام سازه شده و از ایجاد ترک جلوگیری می کند.
دیدگاه ها