علت وزن کم کردن یونولیت میتواند به دلیل دانستیه و وجود حفرههای هوا در آن باشد. یونولیت یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد است که به دلیل وزن کم و استفاده به عنوان عایق حرارتی و صوتی، در صنعت ساخت و ساز به عنوان یک جایگزین مناسب برای مصالح مورد استفاده قرار میگیرد.
یونولیت از ساختار سلولی تشکیل شده است که شامل حفرههای هوا یا گازهایی مانند دیاکسید کربن است. این حفرهها باعث کاهش وزن مخصوص یونولیت میشوند و در عین حال تخلیه گاز محبوس در سلولهای ساختاری آن را فراهم میکنند. در ادامه مقاله بیشتر در ارتباط با علت کاهش وزن یونولیت با گذشت زمان و تخلیه گاز محبوس یونولیت توضیح خواهیم داد.
علت وزن کم کردن یونولیت چیست؟
یکی از عوامل اصلی وزن کم یونولیت، وجود حفرههای هوا یا گازهای محبوس در ساختار آن است. این حفرهها باعث از دست رفتن وزن یونولیت میشود. این حفرهها به عنوان عایق حرارتی و صوتی عمل میکنند و زمانی که در فرایند ساخت و ساز از فوم استفاده میشود، به مرور وزن معمول آن کاهش مییابد.
علاوه بر این، تخلیه گازهای محبوس در سلولهای یونولیت نیز به کاهش وزن آن کمک میکند. وقتی که یونولیت تولید میشود، گازهایی مانند دیاکسید کربن در سلولهای ساختاری آن حبس میشوند که باعث کاهش وزن مخصوص و ایجاد خواص عایقی مطلوب میشود. به طور کلی، وزن کم یونولیت به دلیل وجود حفرههای هوا و تخلیه گازهای محبوس در ساختار آن است که به بهبود خواص عایقی و کاهش وزن مواد کمک میکنند.
از دیگر عوامل مهم در وزن کم کردن یونولیت سقفی و دیواری، نوع مواد اولیه استفاده شده در تولید یونولیت است. مواد با کیفیت و سبک میتوانند به کاهش وزن کلی یونولیت کمک کنند، در حالی که استفاده از مواد سنگینتر میتواند وزن این محصول را افزایش دهد. بنابراین، انتخاب نوع مواد اولیه میتواند در وزن کم کردن یونولیت با گذشت زمان تأثیرگذار باشد.
نوع طراحی و ساخت یونولیت نیز میتوانند بر وزن نهایی آن تأثیرگذار باشند.
عوامل محیطی نیز در کاهش وزن یونولیت با گذشت زمان موثر هستند. استفاده از مواد تجدیدپذیر میتواند در کاهش وزن یونولیت تأثیر داشته باشد.
برای اطلاع از قیمت یونولیت کلیک نمایید.
تأثیر دانسیته بر کاهش وزن یونولیت
بدون شک یکی از عواملی که بر وزن یونولیت تأثیر میگذارد، دانسیته آن است. دانسیته یونولیت به میزان جرم موجود در یک واحد حجم اشاره دارد. افزایش دانسیته یونولیت منجر به افزایش وزن آن میشود. این امر میتواند در مواردی که مقاومت فشاری و یا عایقبندی بیشتر مورد نیاز است، مفید باشد.
از طرف دیگر، کاهش دانسیته یونولیت منجر به کاهش وزن آن و در نتیجه، کاهش وزن نهایی مصالح ساختمانی میشود. این ویژگی میتواند در کاهش وزن سازه و البته کاهش بار وزنی بر سازه مورد توجه قرار گیرد.
همچنین تأثیر دانسیته بر کاهش وزن یونولیت با گذشت زمان باعث میشود که این ماده ساختمانی برای پروژههایی که نیاز به کاهش بار وزنی و یا کاهش وزن کلی ساختمان دارند، بسیار مورد توجه باشد. به عنوان مثال، در پروژههای ساختمانی که نیاز به سازههای سبکتر و کاهش مصرف انرژی دارند، استفاده از یونولیت با دانسیته کمتر میتواند گزینهای مناسب باشد.
اما در مواردی وزن کم باعث میشود که در طول زمان با تخلیه گاز محبوس یونولیت، حجم آن کمتر شود و مقاومت آن نیز کاهش یابد و سازه بعداً دچار مشکل جدی شود. بنابراین قبل از خرید، به وزن استاندارد یونولیت توجه کنید و از شرکتهای معتبر که تولیدکننده یونولیت باکیفیت و مرغوب هستند، این محصول را تهیه کنید.
چرا وزن کم کردن یونولیت میتواند منجر به تخلیه گاز محبوس شود؟
وزن کم کردن یونولیت، به طور معمول با استفاده از موادی همچون هوا یا گاز درون سلولهای آن انجام میشود. وقتی که یونولیت با دانسیته کمتری تولید میشود، حجم خالی درون سلولهای آن افزایش مییابد و به همین دلیل، مقدار بیشتری از هوا یا گاز درون یونولیت حبس میشود.
این امر ممکن است منجر به ایجاد فشار داخلی در سلولهای یونولیت شود و در نتیجه فرایند تخلیه گاز محبوس یونولیت اتفاق می افتد.
با افزایش تخلیه گاز در یونولیت، میزان فشار داخلی سلولهای آن افزایش مییابد. این افزایش فشار میتواند باعث گسترش سلولهای یونولیت و در نتیجه باعث شکست سلولها و تخلیه گازهای محبوس در سلولها شود.
این فرایند ممکن است در هنگام اجرای یونولیت سقفی یا دیواری، باعث ایجاد سوراخها و شکستگیها در ساختار یونولیت شود و به عبارت دیگر، ممکن است منجر به از دست دادن خواص عایقی و مکانیکی آن شود.
به علاوه، تخلیه گاز محبوس یونولیت ممکن است علت وزن کم کردن یونولیت باشد. این امر ممکن است به دلیل افزایش دانسیته و جذب رطوبت باشد که در نتیجه، موجب افزایش وزن مصالح ساختمانی و کاهش کیفیت آنها شود.
خلاصه مقاله علت وزن کم کردن یونولیت
علت وزن کم کردن یونولیت معمولاً به وجود هوا یا گاز در ساختار سلولهای یونولیت برمیگردد. این فرآیند باعث افزایش حجم و حجم خالی درون یونولیت میشود که به تبع آن، وزن کلی آن کاهش مییابد. با این حال، این ویژگی ممکن است منجر به تخلیه گاز محبوس یونولیت شود. این تخلیه گازها میتواند باعث افزایش فشار داخلی و گسترش سلولهای یونولیت شود که در نتیجه میتواند به تخریب و آسیب دیدگی این محصول منجر شود.
به علاوه، تخلیه گاز محبوس یونولیت ممکن است از دست دادن خواص عایقی و مکانیکی آن را به همراه داشته باشد. این وضعیت میتواند علاوه بر کاهش وزن یونولیت با گذشت زمان، باعث کم شدن عمر مفید و عملکرد مطلوب یونولیت شود. بنابراین، در استفاده از یونولیت، لازم است که این نکات مدنظر قرار گیرد تا بهرهوری و کیفیت مطلوب در ساخت بنا حفط شود. در صورت نیاز به دریافت اطلاع لازم در ارتباط با علت وزن کم کردن یونولیت میتوانید با کارشناسان تأمین ۲۴ در ارتباط باشید.
برای دانلود پی دی اف مقاله کلیک کنید.
سوالات متداول
دیدگاه ها