قیر مصرفی در آسفالت گرم و صنعت راهسازی، باید جنس خمیری و نیمه جامد داشته باشد تا به راحتی از میان سنگ ریزهها عبور کند و در هوای سرد و گرم خاصیت خود را از دست ندهد ، نوع قیر مصرفی در آسفالت بسته به شرایط آب و هوایی میتواند تغییر کند؛ اما قیرهای MC30 و RC70 بیشترین کاربرد را در صنعت راهسازی دارند.
- قیمت هر کیلو قیر mc30 مناسب برای آسفالت گرم ۲۷,۰۰۰ تومان
- قیمت هر کیلو قیر rc70 مناسب برای آسفالت گرم ۲۹,۰۰۰ تومان
انواع قیر و کاربردهای آن در ساخت آسفالت
قیر ماده ای هیدروکربنی است که در دمای محیط به صورت جامد بوده و در اگر دمای بالا قرار بگیرد شکل خمیری به خود می گیرد و آب می شود. قیر از ترکیبات مختلفی به وجود آمده است که مهم ترین آن ها عبارتند از:
- هیدروکربن اشباع شده
- هتروسیکلیک
- آروماتیک قطبی مثل فنول
- آروماتیک چند حلقوی
- نفتالین
قیرها را می توان براساس فاکتورهای مختلف دسته بندی کرد. قیرهایی که بر پایه نفتی هستند را می توان به سه نوع عمده تقسیم کرد:
- قیرهای محلول
- قیرهای امولسیونی
- قیرهای خالص
علاوه بر دسته بندی های گفته شده، قیر مصرفی در آسفالت را می توان در دسته هوای گرم و هوای سرد , و همچنین بافت سطح شنی قرار داد :
هوای سرد | MC 30 |
RC 70 |
هوای معتدل و گرم | MC 250 |
MC 30 | |
MC 70 |
بافت سطح شنی | MC 30 |
MC 70 | |
RC 70 |
قیر نفتی و طبیعی
قیر نفتی را از تقطیر نفت خام در دو مرحله درست می کنند. قیر طبیعی نیز طی سال های زیاد به تدریج با تبخیر و تبدیل نفت خام به دست می آید. این قیر نسبت به قیر نفتی داوم بیشتری دارد. قیر طبیعی را می توان از معدن ها استخراج کرد و یا به شکل دریاچه ای موجود هستند. از این نوع قیر می توان در کشاورزی، جاده سازی، ساختمان سازی، عایق بندی تجهیزات و موارد بسیار دیگری استفاده نمود.
قیر محلول
قیر محلول از مخلوط قیر با یک حلال مثل بنزین و یا نفت سفید به دست می آید. این نوع قیر در دمای محیط به صورت مایع است. میزان سفت شدن آن بستگی به نوع محلول به کار رفته دارد. قیری که در ماده ای مانند بنزین حل شده است، سریع سفت می شود چون که سرعت تبخیر بنزین بالا است. به همین خاطر به آن قیر تندگیر نیز می گویند.
در حالی که قیری که از محلول نفت سفید به دست آمده باشد، زمان زیادی طول می کشد تا سفت شود. از همین رو به این نوع قیر کندگیر می گویند. قیر محلول، قیر مصرفی برای آسفالت های پوششی است.
برای دریافت قیمت قیر پاسارگاد امروز کلیک کنید
قیر دمیده
قیر دمیده در مرحله آخر تولید که عمل تصفیه صورت می گیرد، به دست می آید. در این مرحله هوای داغ دارای دمای ۲۰۰ الی ۳۰۰ درجه به داخل قیر داغ دمیده می شود و باعث به وجود آمدن قیر دمیده می شود. قیر دمیده نسبت به قیر خالص درجه نفوذ پایین تری دارد ولی از نرمی بیشتری برخوردار است و به تغییرات دما کمتر حساس است. از قیرهای دمیده برای ساخت باتری ماشین، ورق های پوشش سقف ساختمان ها و اندودکاری و غیره استفاده می شود.
قیر امولسیون
امولسیون که قیر محلول محسوب می شود از ترکیب قیر با ماده امولسیون ساز به دست می آید. قیرهای امولسیون از قدرت آلایندگی پایینی برخوردار می باشند. از همین رو خطر اشتعال آن کم است. از قیرهای امولسیون برای عایق کاری و ساخت آسفالت های سرد و موارد دیگر استفاده می شود.
می توان قیرها را براساس منشأ آن ها نیز دسته بندی کرد. انواع قیر در این دسته بندی به سه نوع قیرهای نفتی، طبیعی و قطرانی تقسیم می شوند.
جهت آشنایی با بهترین پاک کننده قیر چیست؟ کلیک نمایید
انواع قیر مصرفی برای آسفالت
آسفالت گرم از مخلوط سنگدانه های دانه بندی و خرد شده شن و ماسه با قیر داغ به دست می آید. مخلوط شن و ماسه را در کارخانه های آسفالت در حرارت های مشخصی با قیر گرم حرارت می دهند و مخلوط می کنند. درصد قیر مصرفی در آسفالت با توجه به نوع آسفالتی که خواسته شده و کاربرد در مناطق مختلف، متفاوت است. اما به طور کلی ترکیبات آسفالت از حدود ۳ الی ۵ درصد قیر تشکیل شده است. از آسفالت گرم در راه سازی و رویه های بتنی استفاده و سطوح دیگر استفاده می کنند.
قیرهای مصرفی در آسفالت را به چند نوع می توان تقسیم کرد:
- قیر ۶۰/۷۰
از این قیر برای ساخت آسفالت مورد استفاده در مناطقی که آب و هوای معتدل دارند، استفاده می شود.
- قیر ۸۵/۱۰۰
این نوع قیر مصرفی در آسفالت به کار رفته در مناطق دارای آب و هوای سرد است.
- قیر ۴۰/۵۰
این نوع قیر نسبت به قیر ۶۰/۷۰ دارای نقطه نرمی بالاتری است و سفت تر از آن است. به خاطر همین ویژگی ها این نوع قیر در ساخت آسفالت به کار رفته در مناطق گرمسیر مورد استفاده قرار می گیرد.
- قیر MC
قیر MC با ترکیب کردن قیر ۶۰/۷۰ با حلال کراسین که همان نفت سفید است، ساخته می شود. به همین خاطر به این نوع قیر، قیر محلول هم گفته می شود. این قیر، برای تولید آسفالت سرد به کار می رود.
لازم به ذکر است که طبق فرمول های کارگاهی، میزان قیر مصرفی برای آسفالت تعیین می شود که این مسأله بستگی به نوع آسفالت و جنس سنگدانه های شکسته و دانه بندی شده، دارد. مشاوران تامین ۲۴ می توانند اطلاعات تکمیلی درباره قیر مصرفی در آسفالت را در اختیار خریداران قرار دهند. در جدول زیر قیر مصرفی در آسفالت براساس شرایط جوی توضیح داده شده است.
شرایط جوی | درجه نفوذپذیری قیر مصرفی برای آسفالت |
متوسط درجه حرارت به صورت سالانه | ترافیک سبک و ترافیک متوسط | ترافیک سنگین |
آب و هوای سرد دارای درجه حرارت کمتر از ۷ سانتیگراد | ۱۲۰ الی ۱۵۰ | ۸۵ الی ۱۰۰ |
آب و هوای گرم دارای درجه حرارات مابین ۷ الی ۲۴ سانتیگراد | ۸۵ الی ۱۰۰ | ۶۰ الی ۷۰ |
آب و هوای بسیار گرم دارای درجه حرارات بیشتر از ۲۴ سانتیگراد | ۶۰ الی ۷۰ | ۴۰ الی ۵۰ |
مشخصات قیر مصرفی برای آسفالت
قیر مصرفی برای آسفالت و قیرهای دیگر براساس فاکتورها و طریقه تولید و موارد دیگر با هم متفاوت هستند. با این حال تمام انواع قیر دارای یکسری مشخصات فنی یکسان می باشند. مشخصات قیر مصرفی در آسفالت عبارتند از:
- درجه نفوذ
- نقطه اشتعال قیر
- نقطه نرمی قیر
- نقطه شکست قیر
- میزان کشش قیر
- گرانروی
- وزن مخصوص قیر
- خلوص و حلالیت قیر
- عایق در برابر رطوبت و آب
- عایق در برابر جریان های الکتریکی
- چسبندگی
- مقاومت در برابر بازها و اسیدها
تأثیر قیر مصرفی در آسفالت
قیر دارای خواص منحصر به فردی است و در ساخت آسفالت گرم مثل یک اصلاح کننده عمل می کند. قیر مصرفی برای آسفالت باعث می شود که جاده ها در برابر دما مقاوم باشند. استفاده از قیر موجب می شود که آسفالت قدیمی تقویت و احیا شود و امکان استفاده مجدد و بیشتر از آسفالت بازیافتی را فراهم می آورد. از همین رو هزینه سرمایه گذاری اولیه را کاهش می دهد.
قیر که عامل چسبندگی و پیوستن ذرات به یکدیگر است را می توان به صورت مستقیم به آسفالت گرم اضافه کرد. به خاطر ویژگی چسبندگی آن، آسفالت تولید شده محکم بوده و از ضخامت کمی برخوردار است. این آسفالت در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت داشته و دارای عملکرد بالایی است. همچنین از قیر در پریمکت آسفالت جاده ها و خیابان ها نیز استفاده می شود.
پریمکت یا اندود نفوذی پخش کردن لایه ای از قیر دارای ویسکوزیته پایین روی سطح شنی جاده و خیابان را می گویند. از این طریق سطح زیرین را برای پخش کردن آسفالت آماده می کنیم. قیر به داخل مصالح شنی و سنگی نفوذ می کند و علاوه بر یکپارچه کردن سطح، باعث محکم شدن مصالح می شود. همچنین روند چسبندگی آسفالت به مصالح را تسهیل می کند. این که قیر به چه میزان در سطوح زیرین نفوذ کند بستگی به ویسکوزیته و فرآیند تولید قیر و دمای محیط دارد.
برای اطلاع از شرایط پخش عمده قیر ساختمانی کلیک کنید
حمل قیر مصرفی برای آسفالت
قیر مصرفی در آسفالت معمولاً به وسیله تانکرهایی که مخصوص حمل قیر هستند به کارگاه های آسفالت وارد می شوند. برای آن که قیرها را از تانکرها به مخازن کارگاه منتقل کنند، نیاز به گرم کردن در شرایط خاص است. نباید قیر را با شعله مستقیم گرم کرد زیرا موجب کاهش ویژگی چسبندگی آن می شود. از وسایل الکتریکی و لوله های روغن برای گرم کردن استفاده نمایید. در صورتی که مجبور به استفاده از شعله مستقیم می باشید، آجرهای نسوز را حائل بین جدار تانکر و شعله قرار دهید.
درجه حرارت قیر مصرفی در آسفالت هیچگاه نباید از ۱۷۶ درجه سانتیگراد کمتر باشد. از همین رو تانکرهای حمل کننده و مخازن قیر در کارگاه ها می بایست به حرارت سنج مجهز باشند. در کارگاه های آسفالت برای ذخیره قیر از مخزن استفاده می شود. در صورتی که از استخر برای انجام این کار استفاده شود باید کف و دیوار استخرها را با بتن و سیمان ساخت. همچنین استخرها باید سرپوشیده باشند تا قیرهای ذخیره شده در برابر بارندگی، گرد و غبار و آلاینده های دیگر حفظ شوند. علاوه بر این در کف استخر برای گرم کردن قیر باید وسایل الکتریکی قرار داد. برای حمل قیر مورد نیاز خود می توانید از شرکت تامین ۲۴ کمک بگیرید.
قیمت قیر مصرفی برای آسفالت
همان طور که گفته شد قیر انواع مختلف و کاربردهای متفاوتی دارد. از همین رو قیمت آن متفاوت است. برای تعیین قیمت قیر مصرفی در آسفالت باید به فاکتورهای مختلفی توجه کرد. از آن جمله:
- عرضه و تقاضای قیر مصرفی در آسفالت
- نوع و مشخصات شیمیایی و فیزیکی قیر
- هدف استفاده از قیر
- شرکت استخراج کننده و یا تولیدکننده قیر مصرفی در آسفالت
- نرخ ارز
- واردات و صادرات قیر و میزان آن
اگر می خواهید از قیمت قیر بشکه ای در تهران اطلاع یابید، کلیک نمایید
تامین ۲۴ شرکتی معتبر در زمینه تهیه و فروش قیر مصرفی برای آسفالت است. قیری که مجموعه تامین نیرو به مشتریان خود ارائه می دهد درجه یک بوده و قیمت آن نسب به نمایندگی های فروش دیگر ارزان تر است. اگر برای خرید قیر مصرفی در آسفالت به دنبال شرکتی معتبر و مطمئن می باشید، تامین نیرو در خدمت شما است. خریداران می توانند از طریق شماره های موجود در سایت مجموعه با کارشناسان فروش در تماس باشند و لیست قیمت قیر را دریافت کنند.
یکی از دغدغه های مهم خریداران قیر این است که با کارخانه های تولیدی ارتباط مستقیم داشته باشند و محصول مورد نیاز خود را به قیمت تمام شده درب کارخانه تهیه نمایند. از همین رو اگر از قیمت قیر اطلاع یافته اید، می توانید از طریق تامین ۲۴ قیر مصرفی برای آسفالت را با نازل ترین قیمت و براساس نرخ درب کارخانه خریداری نمایید. گفتنی است که در این مجموعه این امکان برای مشتریان فراهم شده است تا قیر مصرفی برای آسفالت را به صورت بشکه ای و فله ای سفارش دهند.
خلاصه مقاله
در این مقاله به بررسی قیر مصرفی برای آسفالت پرداختیم. قیرها براساس فاکتورهای مختلف به دسته بندی مختلف تقسیم می شوند. درصد قیرهایی که برای ساخت آسفالت به کار می روند با در نظر گرفتن کاربرد آن در مناطق مختلف، متفاوت است. در هر نوع شرایط آب و هوایی و با توجه به نفوذپذیری از قیر خاصی استفاده می شود. قیر به کار رفته مقاومت و چسبندگی آسفالت را بالا می برد و موجب می شود عملکرد بهتری داشته باشد.
برای اطلاع از قیمت روز قیر و سایر متریال و تجهیزات ساختمانی با کارشناسان تامین ۲۴ درارتباط باشید.
سوالات متداول
1.انواع قیر مصرفی برای آسفالت کدام است؟
قیر مصرفی در آسفالت دارای انواع قیر 60/70، قیر 85/100، قیر 40/50 و قیر MC می باشد.
2. درصد قیر مصرفی در آسفالت را بر چه اساسی تعیین می کنند؟
درصد قیر به کار رفته در آسفالت را با در نظر گرفتن نوع آسفالت خواسته شده و کاربرد آن در مناطق مختلف آب و هوایی تعیین می کنند.
3. بر چه اساسی می توان قیمت قیر مصرفی برای آسفالت را مشخص کرد؟
فاکتورهای تعیین کننده قیمت قیر مصرفی برای آسفالت عبارتند از عرضه و تقاضا، مشخصات شیمیایی و فیزیکی آن، نرخ ارز، شرکت های استخراج کننده و تولید کننده، میزان واردات قیر و صادرات آن. برای دریافت لیست قیمت قیر با شرکت تامین 24 در ارتباط باشید.
دیدگاه ها