در پاسخ به سوال پرایمر ساختمانی چیست؟ باید بگوییم که پرایمر ساختمانی نتیجه ترکیب چندین علم و فناوری مختلف است که در کنار هم به توسعه و بهبود این محصول کاربردی در صنعت ساختمان سازی منجر شدهاست. ترکیبی از علوم شیمی کاربردی، مهندسی مواد، مهندسی شیمی، و علم نانو باعث بوجود آمدن پرایمر ساختمانی شد. پرایمر نوعی پوشش پلیمری بر مبنای قیر، رزین و افزودنیها است که به شکل مایع در کاربردهای متفاوت عرضه میشود.
پرایمر ساختمانی از اجزای مهم ساختمان سازی است که نقش حیاتی در افزایش دوام و استحکام سازه را ایفا می کند. از پرایمر ساختمانی که به آن آستری نیز گفته میشود، به منظور آمادهسازی سطوح مختلف قبل از اعمال رنگ، پوششها یا مواد نهایی به کار میرود. پرایمر ساختمانی علاوهبر افزایش چسبندگی پوشش نهایی به سطح، به کاهش نفوذ رطوبت، جلوگیری از زنگزدگی و ایجاد یک سطح صاف و یکنواخت کمک میکند.اگر قصد خرید پرایمر ساختمانی را دارید مجموعه تخصصی فروش تجهیزات ساختمانی تامین ۲۴ آماده مشاوره به شما است. می توانید پرایمر ساختمانی با کیفیت را با قیمت روز و درب کارخانه بدون واسطه از تامین ۲۴ تهیه کنید.
معرفی پرایمر ساختمانی
پرایمر ساختمانی با استفاده از قلمو، اسپری و غلطک برروی سطوح بتنی، گچی و چوبی اعمال میشوند و با ایجاد یک لایه محافظ، از سطوح مختلف در برابر زنگزدگی، رطوبت و دیگر آسیبهای احتمالی محافظت میکند. به طور معمول، پرایمرهای ساختمانی از ترکیب ۲۰ الی ۳۰ درصد رزینهای پلیمری، ۶۰ الی ۸۰ درصد حلال و ۲ الی ۵درصد مواد افزودنی ساخته میشوند.
بسته به نوع حلال استفاده شده در ترکیب پرایمرهای ساختمانی، می توان آنها را به دو دسته بر پایه آب و بر پایه روغن تقسیم کرد که هر یک، مزایای خاص خود را دارند. پرایمرهای ساخته شده بر پایه آب، اغلب با عنوان پرایمرهای دوستدار محیط زیست شناخته میشوند و فاقد بو هستند. در مقابل، پرایمرهای ساخته شده بر پایه روغن، از چسبندگی بهتری برخوردار هستند و پوشش قویتری را روی سطوح ایجاد میکنند.
مشخصات فنی پرایمر
انواع پرایمر ساختمانی و صنعتی بر حسب نوع پرایمر، شرایط استفاده متفاوت دارد. در جدول زیر برخی از مهمترین مشخصات فنی پرایمرها بصورت خلاصه درج شده است که داریم:
نوع پرایمر | انواع پرایمر درج شده در مقاله |
رنگ پرایمر | سفید |
مقدار بسته بندی | ۵-۳۰ لیتر |
شرایط نگهداری | دور از تابش مستقیم نور و حرارت |
دما نگهداری | ۱۰-۳۰ درجه سانتیگراد |
مواد تشکیل دهنده | رزین، حلالها |
انواع پرایمر ساختمانی و صنعتی
همانطور که گفته شد، پرایمرها موادی هستند که به منظور حفاظت از سطوح مختلف و زیرسازی پوشش رنگ در صنعت و ساختمانسازی مورد استفاده قرارمیگیرند. پرایمرهای ساختمانی و صنعتی، براساس نوع کاربرد به انواع ضد رطوبت، آنتیاستاتیک، مخصوص بتن و زیرساز رنگ تقسیم بندی میشوند. در ادامه بیایید نگاه دقیقتری به انواع پرایمرهای موجود و قیمت پرایمر ساختمانی بیاندازیم.
پرایمر آکریلیکی
پرایمر آکریلیکی، نوعی پرایمر ساختمانی مقرونبهصرفه و متداول است که به طور گسترده در ساختمانسازی، به عنوان زیرساز رنگ، مورد استفاده قرارمیگیرد و پس از خشک شدن، حالتی بیرنگ به خود میگیرد. این پرایمرها بر پایه آب هستند و به همین دلیل هیچ آسیبی به محیط زیست و یا نقاشان ساختمانی که از این مواد استفاده میکنند، نمیرسانند. این پرایمرها از رزینهای آکریلیک و مواد سیلیکونی تشکیل شدهاند و بیشتر به دلیل خاصیت رطوبتگریزی خود (پس از خشکشدن) شناخته میشوند.
پرایمرهای آکریلیکی، نفوذ پذیری بالایی دارند و با پر کردن منافذ سطوح مختلف، مصرف رنگ رویه را نیز تا حد قابلتوجهی کاهش میدهند. علاوه بر این، پرایمرهای آکریلیکی، با قدرت چسبندگی بالا حتی روی رنگهای قدیمی، گزینه مناسبی برای زیرسازی سطوحی هستند که مجددا مورد رنگآمیزی قرار خواهند گرفت. اصلیترین مزیت پرایمرهای آکریلیکی، بدون بو و ایجاد حساسیت بودن، سرعت خشک شدن بالا و سهولت در استفاده از آنها است که بیشتر به خاطر پایه آبی این پرایمرها می باشد.
پرایمر لاتکس
پرایمر لاتکس، نوعی پرایمر ساختمانی تکجزئی است که بر پایه نوعی رزین پلیمری موسوم به S.B.R (استایرن بوتادیان) ساخته میشود و نسبت به پرایمرهای بر پایه روغن، میزان مواد آلی فرار (VOC) کمتری دارند و همین موضوع، این نوع پرایمرها را به یک گزینه مناسب برای زیرسازی سطوح داخلی تجهیزات صنعتی و ساختمانها تبدیل میکند. پرایمرهای لاتکس دارای قدرت نفوذ و چسبندگی بالایی هستند و به همین دلیل میتوانند برای سطوح با درصد تخلخل بالا همچون چوب، بتن، آجر و حتی سطوح سنگی و فلزی نیز مورد استفاده قرار گیرند.
سرعت خشکشدن بالا، عدم پوسته شدن و ترکخوردگی پس از خشکشدن و قیمت مقرونبهصرفه، مقاومت بالا در برابر رطوبت و طولعمر نسبتا بالا از جمله ویژگیهای مهم این نوع پرایمرها به شمار میرود. این نوع پرایمر ساختمانی پس از خشکشدن به رنگ سفید درمیآید و بهتر است برای سطوحی که به طور مداوم در معرض رطوبت هستند، مورد استفاده قرارنگیرد.
پرایمر پلیاورتان
پرایمر پلیاورتان نوعی پرایمر ساختمانی دو جزئی است که از پلیمرهای دارای پیوند اورتو در زنجیره پلیمری خود، تشکیل شده و قدرت چسبندگی بالایی دارد. این نوع پرایمر، بافتی بیرنگ دارد و به دلیل وجود حلال در ساختار خود، دارای قدرت نفوذ بالایی است. به همین علت، هنگام استفاده برای سطوح با درصد تخلخل بالا، باید به میزان نفوذ این پرایمر توجه نمایید. در مواردی که رویه کار مخلوطی از رنگهای دو جزئی شامل رزین و هاردنر است، استفاده از زیرساز پلیاورتان می تواند بهترین نتیجه را در پی داشته باشد.
این نوع پرایمر به راحتی و با استفاده از قلمو، غلطک و اسپری قابل اعمال روی سطوح بتنی، چوبی و حتی فلزی است و برای کسب نتیجه مطلوبتر توصیه میشود تا حدامکان، لایه نازکتری از زیرساز روی سطح مورد نظر اعمال گردد.
پرایمر مخصوص سطوح و دیوارهای بتنی
امروزه استفاده از بتن در ساخت دیوارها و سازههای صنعتی و مسکونی، یک روش متداول و مقرونبهصرفه است که با وجود مزایای متعدد، به دلیل درصد تخلخل بالا، مقاومت پایینی در برابر عوامل خورنده و فرساینده دارد. همین موضوع، اهمیت استفاده از یک پوشش محافظ با طول عمر و مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی جهت حفاظت از سازههای بتنی را دو چندان میکند.
انواع پرایمر مخصوص بتن
پرایمرهای مخصوص سازههای بتنی، نوعی پوشش پلیمری هستند که به طور ویژه برای استفاده در سطوح بتنی تولید و بهینه سازی شدهاند. عوامل مختلفی از جمله دما و میزان رطوبت محیط، شرایط فیزیکی، میزان تماس با عوامل خورنده و میزان بودجه و سرمایه اولیه میتوانند روی انتخاب پرایمر موردنیاز سازههای بتنی مختلف موثر باشند. به طور کلی، چهار نوع پرایمر مخصوص بتن وجود دارد که عبارتند از:
پرایمر قیری
پرایمر قیری نوعی پرایمر ساختمانی مخصوص سطوح بتنی است که از قیر اصلاحشده، پلیمر و حلال تشکیل شده و به صورت مایع سیاهرنگ با قدرت چسبندگی بالا عرضه میشود. این نوع پرایمر، مقاومت بالایی در برابر عوامل خورنده صنعتی و محیطی دارد و به همین دلیل، بهترین گزینه برای استفاده به عنوان پوشش محافظ سازههای بتنی به شمار می رود. علاوه براین، میتوان در عایقکاری منازل، استخرها، حمام و سرویسبهداشتی، سردخانهها و تونلها نیز از این پرایمر استفاده نمود.
نکته جالب توجه در مورد پرایمر قیری این است که برخلاف باور بسیاری از مردم، این نوع پرایمر به هیچ وجه سمی و مضر نیست و میتوان از آن به عنوان پوشش ضد آب در داخل تانکرها و لولههای آب شرب نیز استفاده کرد. قابلیت استفاده روی سطوح مرطوب، خشکشدن سریع، عدم اشتعالپذیری و سهولت در استفاده از جمله مزایای این نوع پلیمر محسوب میشود.
پرایمر اپوکسی
پرایمر اپوکسی نوعی پرایمر ساختمانی مخصوص سازههای بتنی است که از رزین اپوکسی تشکیل شده و قدرت نفوذ و چسبندگی بالایی دارد. این مایع شفاف، پس از خشکشدن، به یک لایه محافظ در برابر عوامل خورنده خارجی تبدیل میشود که مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی، رطوبت، سایش و آسیبهای مشابه دارد. این نوع پرایمر قابلیت استفاده در پوشش داخلی لولههای آب را نیز دارد.
پرایمر اپوکسی- پلیمری
پرایمر اپوکسی- پلیمری نیز نوعی پرایمر ساختمانی دو جزئی، مخصوص سازههای بتنی است که از ترکیب رزین اپوکسی و یک پلیمر تشکیل میشود و با قدرت چسبندگی بالا، میتواند نقش بسزایی در افزایش مقاومت سطوح بتنی داشته باشد. پرایمرهای اپوکسی- پلیآمیدی و اپوکسی- پلیآمینی از جمله متداولترین و بهترین پرایمرهای دو جزئی هستند که به طور گسترده در صنعت و ساختمانسازی مورد استفاده قرارمیگیرند.
پرایمر بتن کولتار
پرایمر بتن کولتار، ترکیبی از رزین و قطران است که به عنوان پرایمر ساختمانی و برای محافظت از سطوح بتنی در برابر عوامل خورنده و رطوبت مورد استفاده قرارمیگیرد. این نوع پرایمر علاوه بر سطوح بتنی قابلیت استفاده بر روی سطوح فلزی، سنگی و دیواره لولهها و مخازن آب را نیز دارد.
پرایمر خودتراز سیمانی
پرایمر خودتراز سیمانی، نوعی پرایمر دو جزئی متشکل از سیمان پرتلند و رزین است که به دلیل گرانروی مناسب، خاصیت خود تراز شوندگی دارد. این خاصیت موجب شده است تا این پرایمر به راحتی در سطح مورد نظر پخش شود و نیازی به استفاده از تجهیزات پخشکننده همچون ماله نباشد. این ویژگی، علاوه بر صرفه جویی در زمان، سطح کار را کاملا صاف و یکدست میکند.
کاهش احتمال ایجاد ترک بر روی سطح کار و عدم بکارگیری ترکیبات مخرب محیط زیست، از دیگر مزایای پرایمر خودتراز سیمانی به شمار میرود. این پرایمر، قابلیت استفاده به عنوان زیرساز کف، دیوارها و سقف ساختمان را دارد.
پرایمر خودتراز کفپوش
پرایمر خودتراز کفپوش، نوعی پرایمر ساختمانی متشکل از ترکیبات معدنی دانهریز، دیسپرسانت یا پخشکننده، رزین و سایرافزودنیهای لازم است که به منظور ترمیم و زیرسازی سطوح افقی قدیمی و آسیبدیده مورد استفاده قرار میگیرند. به طور معمول در ترکیب این نوع پرایمر، از رزین اپوکسی استفاده میشود که قدرت نفوذ و مقاومت بالایی در برابر عوامل خورنده دارد.
کاربرد پرایمر در ساختمانسازی
پرایمر ساختمانی، همانطور که پیش از این نیز بدان اشاره کردیم، نوعی زیرساز و به اصطلاح آستر برای اجرای لایههای رویی نمای ساختمان است که علاوه بر پر کردن تخلخلها و منافذ سطوح مختلف، مقاومت سطوح در برابر عوامل خارجی را نیز افزایش میدهد.
به طورکلی، پرایمرهای ساختمانی، بسته به نوع آنها در مواردی همچون زیرسازی رنگ ساختمانها، عایقکاری رطوبتی سازهها، رفع نواقص و معایب جزئی سطوح مختلف، پر کردن منافذ و تخلخلهای سطوح بتنی و چوبی، افزایش مقاومت سطوح بتنی و فلزی در برابر عوامل خورنده و رطوبت، پوشاندن و آببندی محل اتصال قطعات مختلف و موارد مشابه در ساختمانسازی و صنعت کاربرد دارد.
مزایای استفاده از پرایمر ساختمانی هنگام ساخت و ساز
استفاده از پرایمرها در صنعت و ساختمانسازی، مزایای متعددی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- پرایمرها با رفع نواقص و ایجاد یک پوشش یکدست بر روی سطوح مختلف، کیفیت نهایی پروژههای رنگآمیزی را افزایش میدهند.
- پرایمرها با ایجاد یک سطح مناسب، موجب اعمال راحتتر لایه رنگ نهایی روی سطح کار میشوند.
- پرایمرها با ترکیبات ویژه و نفوذ پذیری بالایی که دارند می توانند مقاومت سطوح مختلف در برابر عوامل خورنده خارجی را افزایش دهند.
- پرایمرها با نفوذ و پر کردن تخلخلها و منافذ سطوح مختلف، میزان مصرف رنگ را تا حد قابل توجهی کاهش میدهند.
- پرایمرها میتوانند برای تغییر رنگ سطوح رنگشده قدیمی مورد استفاده قرار گیرند.
- پرایمرها با افزایش سرعت خشکشدن رنگ رویه، سرعت کار را افزایش میدهند.
- پرایمرها اغلب طول عمر بالایی دارند و به راحتی از بین نمیروند.
نحوه اجرا و نکات مهم هنگام اعمال پرایمر ساختمانی چیست؟
در مطالب فوق، به اهمیت استفاده از پرایمر ساختمانی و مزایای آن پرداختیم ولی نکته مهم در استفاده از این مواد، چگونگی اجرا و آمادهسازی سطوح جهت حصول نتیجه مطلوبتر است. در این بخش، قصد داریم شما را با نحوه اجرای زیرساز و شرایط سطوح مختلف جهت اعمال پرایمر آشنا سازیم.
یکی از مهمترین نکات پیش از اعمال پرایمر، آمادهسازی بستر جهت اصلاح نواقص سطح مورد نظر است. به عنوان مثال، برای سطوح بتنی، طبق استاندارد ISO 8501-1، لازم است پیش از اعمال پرایمر اقدامات لازم جهت آببندی بتن و تعمیر ترکهای سطحی را انجام دهید. سطوح فلزی و چوبی نیز باید پیش از اجرا به طور کامل سمبادهکشی و صیقلداده شده و محلهای اتصال قطعات، با استفاده از مواد و تجهیزات مخصوص، با سایر نقاط همسطح شوند. انتخاب پرایمر مناسب نیز نقش مهمی در کسب نتایج بهتر و صرف هزینه کمتر خواهد داشت. نوع پرایمر انتخابی به جنس سطح کار، میزان رطوبت محیط، درصد تخلخل سطح و کاربری سطح مورد نظر بستگی دارد.
نحوه استفاده از پرایمر ساختمانی نیز بدین صورت است که باید محلول پرایمر را با ۳۰ الی ۵۰ درصد وزنی آب مخلوط و با استفاده از قلمو، اسپری و یا غلطک، با ضخامت ۴۰ الی ۷۰ میکرون، روی سطح مورد نظر پخش نمود. به طورمعمول، استفاده از دو لایه پرایمر با نسبت ۱ به ۱ پرایمر و آب، میتواند بهترین نتیجه را برای سطوح مختلف داشته باشد ولی اگر میخواهید تنها از یکلایه پرایمر استفاده کنید باید نسبت پرایمر به آب را افزایش دهید. بهترین دما برای نگهداری و اعمال پرایمر، ۵ الی ۳۵ درجه سانتیگراد است.
بهطورمعمول، حداقل زمان لازم جهت خشکشدن پرایمر، بسته به شرایط محیطی از قبیل دما و رطوبت، بین ۲ تا ۳ ساعت است و پس از آن، میتوان فرآیند رنگآمیزی را آغاز کرد. همچنین، هر کیلوگرم از پرایمر را میتوان برای پوشاندن ۶ الی ۸ مترمربع از سطح استفاده کرد که این میزان بسته به جنس، میزان تخلخل و نفوذ پذیری سطح کار و مقدار آب و مواد فرار موجود در ترکیب پرایمر، میتواند تغییر کند.
لیست قیمت و خرید انواع پرایمر ساختمانی
در جدول زیر، قیمت چند نوع پرایمر ساختمانی به صورت تقریبی آورده شده است.
نوع پرایمر | قیمت به ازای هر کیلوگرم محصول |
پرایمر اپوکسی- پلیآمید Duro Primera D180 | ۱۸۴ هزارتومان |
پرایمر اپوکسی- پلیآمین Duro Primera N130 | ۱۹۴ هزارتومان |
پرایمر آکریلیکی | ۸۰ هزارتومان |
پرایمر اپوکسی خودتراز مخصوص زیرسازی کف | ۱۲۰ هزارتومان |
پرایمر خودتراز سیمانی | ۷۵ هزارتومان |
پرایمر قیری بر پایه حلال | ۵۴ هزارتومان |
سیلر اپوکسی یا پرایمر مخصوص سطوح بتنی | ۳۸۰ هزارتومان |
پرایمر لاتکس ضد رطوبت | ۱۰۰ هزارتومان |
پرایمر پلیاورتان سفید | ۱۱۰ هزارتومان |
کارخانه انواع پرایمر ساختمانی
جهت خرید مستقیم پرایمر از کارخانه، به تامین۲۴که با تکیهبر دانش کارشناسان مجموعه، تولید کننده انواع پرایمرهای ذکرشده در مقاله میباشد مراجعه کنید. پرایمرهای خریداری شده از تامین۲۴ دارای ضمانت ۹ساله کیفیت کالا است؛ و کاربران میتوانند با خیال آسوده از کیفیت، با هرتعداد و برندی پرایمر انتخابی خود را در اسرع زمان خریداری کنند.
نحوه خرید پرایمر باکیفیت
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت روز انواع پرایمر و مشاوره خرید پرایمر ساختمانی چیست؟ میتوانید از طریق شماره تماس ۳۷۶۳۵۰۰۰-۰۲۱، با کارشناسان ما در تامین ۲۴ در ارتباط باشید و راهنماییهای لازم را جهت خرید پرایمر باکیفیت و قیمت نازل در سریعترین زمان داشتهباشید.معمولا هر لیتر پرایمر برای پوشش ۲۰ متر مربع از سطح کافی است. همچنین تامین۲۴ ارسال ۱ساعته پرایمر مرغوب در تهران و ارسال به دیگر شهرهای سراسر کشور را برای هموطنان مهیا ساخته است.
توجه داشته باشید تامین۲۴ بزرگترین مرکز تولید و پخش پرایمر و دیگر مصالح ساختمانی در کشور است و محصولات با کیفیت در اختیار هممیهنان قرار میدهد.
سوالات متداول
پرایمر ساختمانی چیست و چه کاربردی در ساختمانسازی دارد؟
پرایمر ساختمانی نوعی پوشش محافظ از جنس رزین، الیافمصنوعی، قیر و ترکیبات معدنی است که به منظور حفاظت از سطوح مختلف در برابر عوامل خورنده طبیعی و شیمیایی و آسیبهای فیزیکی مورد استفاده قرارمیگیرد.
متداولترین نوع پرایمرهای استفاده شده در صنعت و ساختمانسازی کدام موارد هستند؟
از جمله متداولترین پرایمرهای موجود در بازار می توان به پرایمر آکریلیکی، پرایمر پلیاورتان، پرایمر لاتکس، پرایمر های قیری، اپوکسی- پلیمری، پرایمر خودتراز سیمانی، پرایمر مخصوص سطوح بتنی و پرایمرهای خودترازشونده مخصوص کف اشاره نمود.
مهمترین نکات پیش از اعمال پرایمر روی سطوح مختلف چیست؟
پرایمرها تنها قادر به پوشاندن نواقص جزئی از قبیل ترکهای ریز و منافذ کوچک هستند. به همین دلیل، پیش از اجرای فرآیند زیرسازی، بهتر است با انجام یکسری کارها از قبیل سمبادهکشی، پر کردن ترکها و منافذ بزرگ، آببندی اتصالات و اقداماتی از این دست، تا حدامکان، بسترکار را برای اعمال پرایمر آماده کنید.
دیدگاه ها