برخی از صاحب خانهها با مشکل نم زدگی پشت بام مواجهند و شاکی هستند که سقف خونمون آب میده، باید چیکار کنیم؟ زمانی که سقف یا پشت بام خانه دچار نمزدگی میشود، اولین اقدامی که باید بکنید رفع چکه پشت بام است، چرا که معلوم است سقف از یک جای نامشخص از آب میدهد و شما باید به دنبال راهکارهایی برای برطرف کردن این موضوع باشید.
برای این کار باید قبل از هر چیزی ارزیابی کنید که چکه سقف در چه قسمتهایی از خانه به وجود آمده است و در گام بعد حتی الامکان برای رفع نم سقف بدون خرابی اقدام نمایید. در ادامه این مقاله توضیحاتی در خصوص رفع نم سقف پشت بام ارائه خواهیم کرد.
چکه سقف در چه قسمت هایی شایع است؟
چکه سقف معمولا در خانههای یک طبقه یا آپارتمانهایی که در واحدهای آخر منتهی به پشت آن هستند میتواند رخ بدهد و دلیل آن هم درز پیدا کردن و نفوذ آب و باران به درون لایههای عایق رطوبتی است. در نتیجه آن به درون سقف وارد می شود و به صورت نم یا چکه از سقف ساختمان خارج خواهد شد.
البته چکه کردن آب از ساختمان و آپارتمانهایی که به پشت بام منتهی نیستند هم میتواند به دلیل نشتی لوله آب و فاضلاب باشد. چکه کردن سقف در بخشهایی از سقف که سرویس بهداشتی، آشپزخانه و حمام در بالای آن وجود دارد رخ میدهد و میتواند در اثر شدت نشتی به تمام سقف نیز گسترش یابد.
در این شرایط حتما باید از طریق روش هایی برای رفع چکه پشت بام اقدام کرد. رفع نم سقف پشت بام بدون خرابی بهترین راه حل است و می تواند جلوی گسترش نفوذ آب به کل ساختمان را بگیرد.
برای آشنایی با ایزوگام پودری وارد لینک مربوطه شوید.
نشانه های چکه سقف پشت بام چیست؟
معمولاً اگر سقف دچار نشتی زیاد شده باشد، قطرات آب به صورت واضح از ساختمان چکه میکند. اما اگر شدت چکه آب زیاد نباشد، تنها به صورت تغییر رنگ یا نم خود را نشان میدهد و میتواند نشانه چکه سقف در آینده باشد.
رنگ زرد به دلیل نهشته شدن آهک داخل آب و روی گچ است. دلیل سیاه شدن سقف هم میتواند به دلیل قارچ و کپک زدن آن قسمت از سقف باشد.
برای رفع چکه پشت بام چه باید کرد؟
رفع چکه پشت بام معمولی و شیروانی تفاوت زیادی دارد که در ادامه در ارتباط با نحوه برطرف کردن این مشکل توضیحات لازم را ارائه خواهیم داد.
جهت اطلاع از فرایند صفر تا صد ساختمان سازی وارد لینک شوید.
رفع چکه پشت بام معمولی
در پشت بامهای معمولی زمانی که باران یا برف میبارد، قطرات آب از سقف چکه میکند که نشان دهنده خرابی و وجود درز و شکاف در عایق رطوبتی پشت بام است. رفع نم سقف بدون خرابی به صورت زیر است:
تشخیص دادن محل دقیق نشتی
بری رفع نم سقف پشت بام ابتدا باید نقطه دقیقی که آب درون عایق نفوذ کرده را مشخص کنید. ممکن است آب دقیقاً از همان نقطهای که عایق رطوبتی آسیب دیده وارد سقف نشود و به دنبال راحتترین راه برای نفوذ باشد که میتواند در هر جایی از سقف گسترش یابد. این بخش معمولا هم راستای لولههای برقکشی ساختمان است.
تعویض یا ترمیم عایق رطوبتی
پس از تشخیص محل دقیق، در جهت رفع چکه پشت بام باید راههایی را برای ترمیم و برطرف کردن مشکل ایجاد شده اتخاذ کنید. اول از هر کاری باید برق خانه را قطع کنید تا از حوادث ناگوار پیشگیری شود.
پس از آن تعمیرات باید در دو سوی سقف هم از سمت پشت بام و هم از سمت داخل خانه انجام شود. در گام اول باید عایق رطوبتی را تعمیر یا ترمیم کنید، اگر عایق کهنه یا قدیمی باشد کلا باید آن را عوض کرده و عایق سالم را نصب نمایید.
اگر بخشی از عایق خسارت دیده باشد، باید همان قسمت را ترمیم نمایید. برای ترمیم عایق رطوبتی میتوانید از سیمان کاری نیز استفاده کنید.
ترمیم کردن سقف از داخل
پس از ترمیم سقف از سمت پشت بام، یکی دیگه از راههای رفع چکه پشت بام ترمیم آن از سمت داخل است. در این شرایط باید گچ قسمتی که دچار نم شده کنده شود و دوباره برای گچکاری اقدام کنید.
اگر سیمان کاری زیر گچ هم دچار خرابی و پوسیدگی شده باشد، باید مجدداً برای سیمان کاری اقدام کنید. پس از خشک شدن سیمان گچ نیز میتوانید برای ترمیم کناف سقف اقدام کنید.
توجه داشته باشید در صورتی که سقف پشت بام از سمت داخل دچار خرابی و پوسیدگی زیادی نشده باشد، رفع نم سقف بدون خرابی از سمت پشت بام کفایت میکند و با خشک شدن نم میتوان با سمباده کپکها را جدا کرد و با رنگ کاری رنگ زرد و سیاه را از بین برد.
برای محاسبه مساحت پشت بام برای ایزوگام بر روی لینک کلیک کنید.
رفع چکه سقف های شیروانی
صاحبان ملکی که می گویند سقف خونمون آب میده و نمی دانند برای برطرف کردن آن باید چه اقدامی انجام دهند، قبل از هر چیز باید توجه کنند که رفع چکه پشت بام شیروانی با پشت بام معمولی تفاوت زیادی دارد و برای رفع نم سقف پشت بام باید راههای دیگری را امتحان کنید.
سقفهای شیروانی از ورقهای فلزی یا سفال ساخته شدهاند که زیر آنها یک لایه عایق رطوبتی وجود دارد. در صورت احتیاج به استفاده از اتاق زیر شیروانی، روی عایق رطوبتی، دیوار گچی اجرا میشود.
چکه کردن و نمزدگی سقفهای شیروانی به دلیل همپوشانی کف کم سفالها و یا شکستی و خرابی آنها در اثر ضربه یا کهنگی آنها است. برای برطرف کردن چکه شیروانی باید ابتدا سفالها را ترمیم کنید و اگر عایق رطوبت و گچکاری دچار خسارت شده باشد، باید آنها را تعویض نمایید.
چنانچه سفالهای سقف شیروانی درست نصب شوند، چکه کردن آنها خیلی کم اتفاق میافتد. به این علت است که از این سقفها در مناطق شمالی و پرباران استفاده میشود.
رفع چکه پشت بام در اثر نشتی لوله های آب و فاضلاب
در طبقات بالای خانه های آپارتمانی، برطرف کردن چکه سقف در اثر نشتی آب در طبقات بالایی راحتتر است و باید منشأ نشت آب را پیدا کنید. با پایین آمدن کیفیت ساخت آپارتمانهای تازه تاسیس، رفع نم سقف بدون خرابی یکی از ترمیمهای شایع است که باعث متحمل شدن هزینه سنگین برای مالکان میشود.
برای رفع نم سقف بدون خرابی باید ابتدا منشأ آن را پیدا کنید و بدانید که این لوله کشی آب و فاضلاب که باعث چکه شده است از کجا نشأت گرفته است.
اگر چکه کردن به صورت ممتد ادامه داشته باشد، این امر به دلیل نشتی لوله کشی آب به وسیله شکستگیها و درزهای اتصالات و شیر آب میتواند باشد، اما اگر چکه آب تنها در زمان استفاده از آب باشد، به احتمال زیاد نشتی در لوله های فاضلاب وجود دارد.
برطرف کردن نشتی لوله آب با قطعی شیر فلکه آب کم یا قطع میشود و با تعیین محل نشتی میتوان برای ترمیم آن اقدامات لازم را انجام داد. اغلب لولهها از کف عبور میکنند و برای ترمیم آنها باید کف تخریب شود. بعد از آن لولهها باید ترمیم یا تعویض شوند و دوباره کف ساختمان بازسازی شود.
چکه سقف در اثر نشتی آب و فاضلاب ممکن است به دلیل نشتی در اتصالات و در محل اتصال لوله فاضلاب با کاسه سرویس بهداشتی به وجود آید. برای رفع نم ساختمان ناشی از نشتی آب و فاضلاب باید سرامیک، سنگ، سیمان و آجر تخریب شود و پس از آن میتوان برای ترمیم و تعویض دوباره لولههای اقدام کرد.
استفاده از سقف کاذب جهت کاهش هزینه های نم سقف
اگر از این موضوع شکایت دارید که سقف خونمون آب میده و هزینه تعمیر آن برای شما زیاد است، استفاده از سقفهای کاذب که مراحل کنده کاری را ندارد، بهترین گزینه است. شما میتوانید قطعههای به کار رفته را جدا کرده و پس از آن با استفاده از گچ درزهای به وجود آمده را بپوشانید. این روش میتواند بسیاری از هزینههای اضافی را کاهش دهد.
تعویض ایزوگام برای رفع چکه پشت بام
اگر پشت بام خانه به دلیل پارگی یا خرابی ایزوگام دچار نشتی شده باشد و میدانید که در ادامه این شرایط ممکن است کل ساختمان دچار نمزدگی و خرابی شود، باید ایزوگام را تعویض کنید. اگر هم خانه ایزوگام ندارد، اولین کار ایزوگام کردن آن است.
راه ساده این است که میتوانید از مواد چسب مانند از جمله دوغاب بر روی سطح پشت بام استفاده کنید. این مواد مانند ایزوگام هستند و یک نوع عایق به حساب میآیند. امروز در بسیاری از ساختمانها برای جلوگیری از نشتی از این مایع بسیار استفاده میشود. چنانچه می خواهید سقف ساختمان خود را با قیمت مقرون به صرفه و با بهترین برند ایزوگام، عایق کنید، کافی است با کارشناسان ما در تأمین ۲۴ در تماس باشید تا شما را راهنمایی کنند.
خلاصه مقاله ۵ روش رفع چکه پشت بام بدون تخریب
زمانی که سقف دچار نامزدگی و یا نشتی میشود، اولین کار پیدا کردن راه حلهایی برای رفع چکه پشت بام است. برای این کار میتوانید بدون اینکه به سقف ساختمان آسیبی برسد، باید اقدامات لازم را انجام دهید. برای رفع نم سقف بدون خرابی میتوانید ابتدا ایزوگام را عوض کنید یا اگر ایزوگام ندارد اولین کار این است که عایق کنید.
در گام بعد میتوانید از سقف کاذب استفاده کنید که هزینه کمتری دارد. از سوی دیگر اگر لولههای فاضلاب دچار نشتی هستند، بهتر است که برای رفع نمزدگی و یا چکه کردن لولهها را تعویض کنید. در متن مقاله در ارتباط با روشهای رفع نم سقف پشت بام توضیح دادیم. اگر این سوال را دارید که سقف خونمون آب میده و نمی دانید چه اقدامی باید انجام دهید، میتوانید با متخصصان ما در تأمین ۲۴ در تماس باشید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند و چنانچه مایل به خریداری ایزوگام از این مجموعه هستید، با شماره های مندرج در صفحه اصلی در تماس باشید تا همکاران ما اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند.
برای دانلود فایل pdf مقاله روی لینک کلیک کنید.
سوالات متداول
آیا می توان برای رفع نم سقف بدون خرابی اقدام کرد؟
بله، روش های متعددی برای برطرف کردن نم سقف بدون خرابی وجود دارد که می توان از این شیوه ها استفاده کنید.
روش ها رفع چکه پشت بام چیست؟
تعویض ایزوگام، بررسی لوله های فاضلاب و تعویض ایزوگام از روش های رایج مورد استفاده هستند.
استفاده از سقف کاذب برای رفع چکه پشت بام چه مزایایی دارد؟
اگر شما هزینه های تعویض ایزوگام و تعمیر سقف پشت بام را ندارید، می توانید از این روش بهره ببرید.
دیدگاه ها